Ηθοποιοί και αθλητές φωτογραφίζονται για την ψωρίαση

«Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» λένε εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου μέσα από τον φακό της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τους πάσχοντες από ψωρίαση και κνίδωση.

Ηθοποιοί και αθλητές φωτογραφίζονται για την ψωρίαση
«Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» λένε εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου μέσα από τον φακό της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τους πάσχοντες από ψωρίαση και κνίδωση. Η φωτογράφηση έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για σοβαρές παθήσεις του δέρματος, με την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Σημαντική σε αυτή την προσπάθεια ήταν και η συμβολή του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας κ. Αλέξανδρο Στρατηγό, η ψωρίαση είναι μια συχνή χρόνια δερματική πάθηση που μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεταδοτική. Δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα και επηρεάζει αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Συχνά χρειάζεται συστηματική θεραπεία για να διατηρηθεί μια ικανοποιητική κλινική ανταπόκριση, ενώ νέες στοχευμένες θεραπείες υπόσχονται περισσότερες θεραπευτικές επιλογές στην μάχη κατά της ψωρίασης
Ο διευθυντής του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών κ. Φώτης Ψαρρός μίλησε για την κνίδωση, μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα, όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα. Συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα. Αν και περίπου οι μισοί ασθενείς με Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση επιτυγχάνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα με τις καθιερωμένες θεραπείες, οι υπόλοιποι αναζητούν λύση σε νεότερες πιο εξελιγμένες θεραπείες.
Οι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του αθλητικού χώρου, που φωτογραφήθηκαν μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, είναι οι κκ. Νίκος Αγγελής (ηθοποιός), Εύα Αντωνοπούλου (δημοσιογράφος), Λεωνίδας Καλφαγιάννης (ηθοποιός), Κατερίνα Καραβάτου (παρουσιάστρια), Κρατερός Κατσούλης (ηθοποιός), Νάντια Κοντογιώργη (ηθοποιός), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (ηθοποιός), Πέτρος Λαγούτης (ηθοποιός), Ελένη Πετρουλάκη (γυμνάστρια), Νατάσα Ράγιου (δημοσιογράφος), Ευδοκία Ρουμελιώτη (ηθοποιός), Σταύρος Σβίγγος (ηθοποιός), Γιάννης Στάνκογλου (ηθοποιός), Έφη Σφυρή (πρωταθλήτρια μπιτς βόλεϊ), Δημοσθένης Ταμπάκος (χρυσός ολυμπιονίκης γυμναστικής), Πέγκυ Τρικαλιώτη (ηθοποιός), Αποστόλης Τότσικας (ηθοποιός) και Γιώργος Χρανιώτης (ηθοποιός).
Η κυρία Βιργινία Μίμηνου, ασθενής με χρόνια κνίδωση που συμμετείχε στην έκθεση φωτογραφίας, μίλησε για την προσωπική της εμπειρία. «Έχοντας ταλαιπωρηθεί μέχρι να καταφέρω να βρω την κατάλληλη αντιμετώπιση και να νιώσω και πάλι φυσιολογική, θέλησα να συμμετέχω και εγώ στην έκθεση φωτογραφίας που σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού, αλλά και την κινητοποίηση των ασθενών».
Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα γίνουν την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 19:30, στο Gazarte (2ος όροφος, Βουτάδων 32-34, Κεραμεικός), ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι και την Κυριακή 11 Μαΐου (10:00-22:00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version