Τιμή στον Μικελάντζελο Αντονιόνι

Από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αφιέρωμα στον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912- 2007).

Τιμή στον Μικελάντζελο Αντονιόνι
Από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αφιέρωμα στον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912- 2007).

Με γενικό τίτλο «Μικελάντζελο Αντονιόνι: Βυθομετρώντας την άβυσσο», το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις κλασικές και πολυβραβευμένες ταινίες του κινηματογραφιστή, σημεία αναφοράς στην έβδομη Τέχνη: «Η κραυγή» (1957), «Η περιπέτεια» (1960) _πρώτη ταινία της τριλογίας του για την μοναξιά και την αποκένωση που αποδοκιμάστηκε «καννιβαλικά» όταν πρωτοπαίχθηκε στο φεστιβάλ των Κανών_ «Η νύχτα» (1961) _δεύτερη ταινία της τριλογηίας και το «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» (1975) με το περίφημο επτάλεπτο μονοπλάνο που χρειάστηκε 11 μέρες επίπονων προσπαθειών για να γυριστεί.
«Αυτό που πάντα με ενδιέφερε ήταν να κοιτάξω μέσα στον άνθρωπο, ποια συναισθήματα τον κινητοποιούν, ποιες είναι οι σκέψεις του στην πορεία του προς την ευτυχία, τη δυστυχία, το θάνατο» είχε πει κάποτε ο Μικελάντζελο Αντονιόνι. Τήρησε την στάση του μέχρι την τελευταία στιγμή.
Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου –Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr)
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).
Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.

Πρόγραμμα προβολών:
ΠΕΜΠΤΗ 30/1
18.30 Η κραυγή
21.00 Η περιπέτεια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1
18.30 Επάγγελμα ρεπόρτερ
21.00 Η νύχτα
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2
18.30 Η περιπέτεια
21.00 Επάγγελμα ρεπόρτερ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/2
18.30 Η νύχτα
21.00 Η κραυγή
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version