ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
500 γρ. ταλιατέλες
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
250 γρ. µανιτάρια, καθαρισµένα και κοµµένα σε κοµµάτια
αλάτι και πιπέρι {{{ moto }}}
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, βρασµένα και κοµµένα στα 2 ή στα 4, ανάλογα µε το µέγεθος
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε φλοίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε για λίγα λεπτά τα µανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουµε το βούτυρο, ρίχνουµε τα µανιτάρια και τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα αφήνουµε να ζεσταθούν για λίγα λεπτά σε µέτρια φωτιά.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε άφθονο αλατισµένο νερό που κοχλάζει, βράζουµε τις ταλιατέλες, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας, µέχρι να γίνουν al dente.
Ανακατεύουµε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα µανιτάρια µε τα ζυµαρικά, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε µε τις φλοίδες της κεφαλογραβιέρας.
TIP: Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν να αντικατασταθούν από μπουκετάκια μπρόκολου.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Δημιουργική Χορτοφαγία» της Μαρίας Ηλία, εκδ. Τερζόπουλος, ελαφρώς τροποποιημένη.
