Κουραµπιέδες βουτύρου

Το ζαχαροπλαστείο Παύλου έγινε στέκι μας από τον πρώτη στιγμή που άνοιξε δίπλα στα γραφεία Στις φετινές γιορτές μάς έκανε δώρο τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων. Κλασικές συνταγές απόλαυσης

Κουραµπιέδες βουτύρου

Το ζαχαροπλαστείο Παύλου έγινε στέκι μας από τον πρώτη στιγμή που άνοιξε δίπλα στα γραφεία μας. Στις φετινές γιορτές μάς έκανε δώρο τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων. Κλασικές συνταγές απόλαυσης.

{{{ moto }}}

Υλικά (για 70-75 κοµµάτια)

  • 340 γρ. βούτυρο γάλακτος α΄ ποιότητος
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη + 1 κιλό για το πασπάλισµα
  • 650 γρ. αλεύρι, µαλακό
  • 120 γρ. αµύγδαλα καβουρδισµένα, µε φλούδα και χωρίς φλούδα
  • ½ φλ. ανθόνερο

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάµε στο µίξερ, µε το φτερό, τη ζάχαρη µε το βούτυρο µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουµε το αλεύρι και αφού ζυµωθεί ρίχνουµε τα αµύγδαλα και ανακατεύουµε µε µια σπάτουλα. Πλάθουµε τους κουραµπιέδες σε ό,τι σχήµα θέλουµε και τους αραδιάζουµε σε λαµαρίνα.

Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν, ραντίζουµε τους κουραµπιέδες µε ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε µπόλικη ζάχαρη άχνη χρησιµοποιώντας ψιλή σήτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version