Για τη συνδικαλιστική σύναξη στο Περιστέρι
Έχουμε τοποθετηθεί, εδώ και δύο χρόνια, κατά του μνημονίου. Αυτή η τοποθέτησή μας έχει να κάνει με την ιδεολογική μας βάση, αλλά και με αυτά τα οποία πιστεύαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε και, πράγματι, αντιμετωπίζουμε, δυστυχώς, ως έλληνες πολίτες, ως εργαζόμενοι.
Κάνουμε, λοιπόν, μια προσπάθεια ν αναδείξουμε ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί στο τόπο Και πιστεύουμε ότι θα πρέπει και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, και, κυρίως ,ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ν αντιληφθεί ότι η θέση μας, αλλά και η δική του θέση, την οποία εξέφραζε, εδώ και δύο χρόνια, είναι μια θέση λογικής, είναι μια θέση που δεν οδηγεί σ αυτό το σπιράλ της ύφεσης και της καταστροφής της χώρας.{{{ moto }}}
Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων, αρκεί να μπορούμε να πούμε κι όχι, απέναντι στη τρόικα και τους δανειστές. Αρκεί να έχουμε αυτό που λέμε, εμείς οι έλληνες, το πολιτικό ανάστημα για να ανατρέψουμε αυτούς τους ανθρώπους των οποίων τα αποτελέσματα, εδώ και δύο χρόνια, είναι τραγικά.
Για τη στάση του Αντ Σαμαρά.
Εγώ λέω ότι πρέπει να πουν όχι, γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων γίνονται ηγέτες με τα λίγα και στιβαρά όχι. Όχι με τα πολλά και υποτακτικά ναι.
Θεωρώ ότι, δύο χρόνια τώρα, ο κ Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα. Όταν κάποιοι, δηλαδή, μέσα από το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν το μνημόνιο είναι ευλογία σ αυτό τον τόπο, περιμένω να βγουν και, σήμερα, να το πουν, που οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων μειώνονται κατά 22%. Εάν ο κ Σαμαράς πιστεύει μ αυτό το ναι που ενδεχόμενα θα πει, γιατί επιτρέψτε μου να πω ότι έχω ακόμη ελπίδα, εάν πει ναι και πιστεύει ότι μ αυτό το ναι η χώρα θα σωθεί ας το κάνει. Αλλά να ξέρει ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας – κι αυτό φαίνεται – θα κατρακυλήσουν και θα πάνε στα ποσοστά που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ.{{{ audio1 }}}
Για τη χρεοκοπία
Λεω ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι μόλις διασφαλίσουν και με τους ειδικούς λογαριασμούς που λέει η κα Μέρκελ, τα χρήματά τους και τόκους των δανείων που μας έδωσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χώρα θα πάει στην χρεοκοπία.
Για το εάν θα αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία
Αυτό θα το αποφασίσω την ώρα που θα το δω. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες εγώ από τώρα Έχω κατά νου πολλά πράγματα Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα κάνει, περίπου, πάνω – κάτω, τα ίδια πράγματα και γι αυτό θα είπα άλλωστε ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα πέσουν γιατί δεν θα εισπράττει την οργή και την αγανάκτηση του λαού, από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
