ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ O Τζορτζ Μπους είχε κατηγορηθεί για πολλά όσο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά πρώτη φορά καταγγέλλεται για συστηματική λογοκλοπή, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Decision Ρoints», που υποτίθεται ότι δίνουν τη δική του εκδοχή για την οκταετή θητεία του στον Λευκό Οίκο. Η «Ηuffington Ρost» ξεμπροστιάζει όμως τον πρώην πλανητάρχη, παρουσιάζο- ντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι άσος στο «copypaste»- την «αντιγραφή» δηλαδή ολόκληρων παραγράφων από πονήματα άλλων και την «επικόλλησή» τους στο δικό του κείμενο.
Η διαδικτυακή εφημερίδα «Ηuffington Ρost» της Αριάνας Χάφινγκτον-Στασινοπούλου βρήκε αξιοσημείωτες ομοιότητες μεταξύ κειμένων που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν και των αφηγήσεων του Μπους από γεγονότα στα οποία δεν ήταν καν παρών! Η διήγηση του κ. Μπους διανθίζεται με αποσπάσματα από άλλα βιβλία και άρθρα- ακόμα και με στοιχεία που ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει αρχικώς ανακριβή. Ο Μπους δανείζεται πολλά αποσπάσματα από το βιβλίο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ για τον πόλεμο στο Ιράκ, το οποίο ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει «ανακριβές» όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002. Χρησιμοποιεί επίσης κομμάτια από το βιβλίο του πρώην εκπροσώπου του σε θέματα Τύπου Αρι Φλάισερ.
Και αυτές δεν είναι οι μόνες «άδηλες πηγές» του βιβλίου: Ο Μπους αφηγείται στα απομνημονεύματα μια συνάντηση μεταξύ του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι και ενός τατζίκου πολεμάρχου την ημέρα της ορκωμοσίας του πρώτου, και η «Ηuffington Ροst» βρήκε ότι οι διάλογοι και η διήγηση προέρχονται αυτούσια από άρθρο του Αχμέντ Ρασίντ στη «Νew Υork Review of Βooks». Ο Μπους δανείζεται επίσης μια φράση του Τζον Μακ Κέιν για το Ιράκ από συνέντευξή του στη «Washington Ρost», και την παρουσιάζει σαν να την είχε πει στον ίδιο.
Η «Ηuffington Ρost», που είναι γνωστή για το μένος της κατά της «δυναστείας» Μπους, σημειώνει επίσης ότι, ακόμη και στα περιστατικά όπου ο Μπους ήταν παρών και αναφέρει φράσεις που χρησιμοποίησε ο ίδιος, προτιμά να βάλει στο βιβλίο του αφηγήσεις άλλων, χωρίς να προσθέτει τίποτε δικό του. Οι ομοιότητες με το βιβλίο του Γούντγουορντ είναι πολλές. Ο εκδότης του Μπους απαντά ότι αυτό επιβεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων στο «Decision Ροints». Αλλοι όμως υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την έλλειψη αυθεντικής σκέψης και την… τεμπελιά του πρώην προέδρου!
