Η λετονή μεσόφωνος Ελίνα Γκαράντσα στο Μέγαρο για το Ιδρυμα «Θώραξ»

Μια από τις σημαντικότερες λυρικές φωνές της νεότερης γενιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, τη λετονή μεσόφωνο Ελίνα Γκαράντσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αθηναίοι φιλόμουσοι στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 Νοεμβρίου, στη μία και μοναδική συναυλία που θα δώσει για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Θώραξ». Την 33χρονη Γκαράντσα, η οποία τα τελευταία χρόνια διαγράφει υπέρλαμπρη διαδρομή τόσο στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου (Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, Κόβεντ Γκάρντεν, Κρατική Οπερα της Βιέννης, Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ κ.

Η λετονή μεσόφωνος Ελίνα  Γκαράντσα στο Μέγαρο  για το Ιδρυμα «Θώραξ»

Μια από τις σημαντικότερες λυρικές φωνές της νεότερης γενιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, τη λετονή μεσόφωνο Ελίνα Γκαράντσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αθηναίοι φιλόμουσοι στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 Νοεμβρίου, στη μία και μοναδική συναυλία που θα δώσει για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Θώραξ». Την 33χρονη Γκαράντσα, η οποία τα τελευταία χρόνια διαγράφει υπέρλαμπρη διαδρομή τόσο στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου (Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, Κόβεντ Γκάρντεν, Κρατική Οπερα της Βιέννης, Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ κ.α.) όσο και στα δισκογραφικά στούντιο, θα πλαισιώσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τον Ιον Μαρίν.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» και την ανέγερση φαρμακείου στο νοσοκομείο, το Ιδρυμα «Θώραξ» συνεχίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης της Εντατικής Θεραπείας, προχωρώντας στην αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας Μονάδας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή του Ιδρύματος στοχεύει όχι μόνο στο να καλύψει την ολοκλήρωσή της αλλά και να συμβάλει ουσιαστικά στον εξοπλισμό των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Ανάνηψης που πρόκειται να κατασκευαστούν στο νέο κτίριο του Νοσοκομείου (με τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ύψους 30 εκατ. ευρώ). Για τον σκοπό αυτόν θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας που έδωσε τον περασμένο Ιούλιο στο Ηρώδειο ο διάσημος περουβιανός τενόρος Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, ενώ έχει προγραμματιστεί και η συναυλία της Γκαράντσα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version