«Συγκλονισμένος» είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για το μακελειό σε σινεμά κοντά στο Ντένβερ, όταν ένας μασκοφόρος ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε πρεμιέρα της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή», σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 50.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση του προέδρου και της συζύγου του για το θλιβερό περιστατικό στο οποίο αναφέρει «Η Μισέλ κι εγώ είμαστε σοκαρισμένοι και θλιμμένοι από το τρομακτικό και τραγικό περιστατικό στο Ντένβερ». Από την επίθεση 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ άλλοι τέσσερις αναφέρθηκαν νεκροί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει και κρατάει υπό στενή προστασία ένα άτομο, έναν 24χρονο που συνελήφθη σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Ο δράστης ονόματι Τζέιμς Χολμς (φωτογραφία αριστερά) φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα κι ένα πιστόλι.
«Δεν αντιστάθηκε, ούτε πάλεψε κατά τη σύλληψή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντένβερ, Φρανκ Φάνια προσθέτοντας πως έχει εκκενωθεί η πολυκατοικία όπου διέμενε ο 20χρονος ύποπτος, αφού είπε στους αστυνομικούς ότι υπάρχουν εκρηκτικά στο διαμέρισμά του.
Όπως ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KOA, ο ένοπλος φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, 30 λεπτά μετά την έναρξη της ταινίας, μέσα στην αίθουσα που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο στο προάστιο Ορόρα, ενώ στη συνέχεια πέταξε κάτι το οποίο ήταν πιθανόν δακρυγόνο.
«Η κόρη μου, που εκείνη την ώρα έβγαινε από το σινεμά, μου είπε πως είδε έναν αντρα να ανοίγει την πόρτα της αίθουσας όπου παιζόταν η συγκεκριμένη ταινία και να ρίχνει κάτι μέσα, ενώ μετα τον είδε να πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση», τόνισε η νεαρή μητέρα Ουέντι Ποστ, καταλήγοντας πως «για πολλή ώρα επικρατούσε το απόλυτο χάος στον κινηματογράφο».