Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν καταδικάζει επίθεση υποστηρικτών της ακροδεξιάς σε βάρος τηλεοπτικής παρουσιάστριας και του συντρόφου της, επιφανούς στελέχους των Γάλλων Σοσιαλιστών, Αρνό Μοντμπούρ.

Η γνωστή δημοσιογράφος Ανρέ Πουλβάρ, που είχε αμφισβητήσει στο τηλεοπτικό πλατό τις αμφιλεγόμενες θέσεις της Μαρίν Λεπέν, και ο Αρνό Μοντμπούρ δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 15 νεαρών εξερχόμενοι από εστιατόριο στο Παρίσι το βράδυ της Τρίτης.

Οι νεαροί κραύγαζαν «γιούντεν» (εβραίοι), «Λεπέν για πρόεδρος» και τους πέταξαν ποτήρια. Οι δράστες δήλωσαν υποστηρικτές του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και πατέρα της Μαρίν Λεπέν. Οι Ανρέ Πουλβάρ και ο Αρνό Μοντμπούρ έχουν καταθέσει αγωγή στην Αστυνομία.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία προσπαθεί να εξωραΐσει την εικόνα του Εθνικού Μετώπου, έλαβε αποστάσεις από το επεισόδιο σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Εurope 1.

«Προφανώς και καταδικάζω αυτού του είδους τις επιθέσεις, βεβαίως κι ελπίζω πως η αστυνομία θα πράξει τα δέοντα» δήλωσε η Λεπέν, προσθέτοντας πως είναι «πολύ εύκολο» στους άλλους να της επιρρίπτουν την ευθύνη για το επεισόδιο.

«Εάν θεωρούμαι υπεύθυνη διότι κάποιος που φωνάζει ‘Λεπέν για πρόεδρος’ επιτίθεται σε κάποιον άλλον, τότε το κράτος του νόμου έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα προς τα πίσω», τόνισε.

Σε πρόσφατη σφυγμομέτρηση της εταιρείας IFOP, η Λεπέν βρίσκεται, με ποσοστό 18%, στην τρίτη θέση μεταξύ των υποψηφίων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 22ας Απριλίου.