Εναν άνδρα που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση των πυροβολισμών κατά του Λευκού Οίκου συνέλαβαν οι αμερικανικές Αρχές, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη. Η Μυστική Υπηρεσία, που έχει καθήκον την προστασία του Αμερικανού προέδρου, συνέλαβε τον άνδρα σε ξενοδοχείο στη Πενσυλβάνια.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν την περασμένη Παρασκευή περίπου 700 μέτρα νότια του Λευκού Οίκου αλλά οι δύο σφαίρες εντοπίστηκαν μόλις την Τρίτη.

Μία σφαίρα χτύπησε σε θωρακισμένο παράθυρο κοντά στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της προεδρικής οικογένειας και άλλη μία σφαίρα βρέθηκε σε μικρή απόσταση από αυτό.

«Αυτές οι ζημιές δεν έχουν συνδεθεί επισήμως με το συμβάν της Παρασκευής, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου» έλεγε η επίσημη ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ βρίσκονταν στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας όταν πιστεύεται ότι έπεσε ο πυροβολισμός.

Η Μυστική Υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, το διαμέτρημα της σφαίρας, ούτε καν για το παράθυρο που χτυπήθηκε.