Ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν σήμερα οι 14 ενήλικοι που κατηγορούνται για την κατά συρροή σεξουαλική κακοποίηση ενός 11χρονου κοριτσιού, λατινοαμερικανικής καταγωγής, στη μικρή πόλη Κλίβελαντ στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάρτιο, έχει προκαλέσει οργή και φυλετικές εντάσεις στην περιοχή, αφού οι 19 συνολικά κατηγορούμενοι, στους οποίους περιλαμβάνονται και πέντε ανήλικοι, είναι όλοι Αφροαμερικανοί.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς το κορίτσι κακοποιήθηκε τουλάχιστον πέντε φορές, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις αρχές του Δεκέμβρη. Η ηλικία των κατηγορούμενων κυμαίνεται μεταξύ 14 και 26 ετών.
Οι Αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες, όταν ένας φίλος του κοριτσιού, μίλησε σε μια καθηγήτρια για ένα βίντεο που έδειχνε το βιασμό της σε ένα εγκαταλελειμμένο τροχόσπιτο. Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει σε όλη την τάξη.
Η πόλη Κλίβελαντ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χιούστον, έχει λιγότερους από 8.000 κατοίκους. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, πρόκειται όμως, για μια ιδιαίτερα καταπιεσμένη κοινωνία. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους είναι λευκοί, ενώ οι υπόλοιποι χωρίζονται σε μαύρους και ισπανόφωνους.
Η πρωτοφανής υπόθεση έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και ένα υφέρπον ρεύμα ρατσισμού.
«Κάθε αρσενικό που συνουσιάστηκε με αυτό το παιδί πρέπει να φυλακιστεί, ανεξαρτήτως χρώματος. Δεν πιστεύω, όμως, ότι μόνο μαύροι ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι,» είπε ο Κουάνελ Εξ, αρχηγός του νέου κόμματος των Μαύρων Πανθήρων στο Χιούστον. «Μου φαίνεται ότι οι διώξεις ασκήθηκαν επιλεκτικά κατά μίας φυλετικής κοινότητας, που είναι η Αφροαμερικανική» προσέθεσε.
Το θύμα, το οποίο περιγράφεται ως άριστη μαθήτρια, είπε στις Αρχές ότι τρεις από τους κατηγορούμενους της ζήτησαν να πάνε βόλτα. Εκείνη δέχτηκε και τους ακολούθησε σε ένα μπλε σπίτι. Με το πέρασμα της ώρας, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι άντρες στο σπίτι για να κάνουν σεξ μαζί της. Όταν άκουσαν κάποιον συγγενή ενός εκ των κατηγορουμένων να επιστρέφει στο σπίτι, όλοι μαζί μεταφέρθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο τροχόσπιτο. Σύμφωνα με τις Αρχές, το κορίτσι άφησε πίσω τα εσώρουχα της.
Το θύμα δήλωσε ότι οι άντρες την απείλησαν ότι «θα έβαζαν κάποια κορίτσια να τη σπάσουν στο ξύλο ή δεν θα την άφηναν να επιστρέψει στο σπίτι της» αν δεν έκανε σεξ μαζί τους. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους χρησιμοποίησαν κινητά για να βιντεοσκοπήσουν τις ειδεχθείς τους πράξεις.
«Το κορίτσι αυτό ήταν πάντα ομιλητικό και πρόσχαρο. Ξαφνικά, τον Οκτώβρη, άλλαξε εντελώς» δήλωσε η κυρία Μπρέντα Μάιερς, η οποία διευθύνει ένα από τα λίγα προγράμματα για τη νεολαία στο Κλίβελαντ και γνωρίζει καλά την οικογένεια και το θύμα.

Κάθε φορά που η κυρία Μάιερς τη ρωτούσε αν της συνέβαινε κάτι, το κορίτσι απαντούσε ότι είναι κάτι που δε μπορούσε να της πει. Όταν γνωστοποιήθηκε το συμβάν, η κυρία Μάιερς εξοργίστηκε: «Πού είναι οι γονείς της τόσο καιρό;» αναρωτήθηκε.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που διχάζει ακόμη περισσότερο την κοινωνία μας» προσέθεσε η ίδια. Η πόλη του Κλίβελαντ έχει ιστορικό ρατσιστικής βίας. Το 1988, ο αφροαμερικάνος Κένεθ Σίμπσον συνελήφθη, επειδή κατηγορήθηκε ότι είχε κλέψει ένα στυλό. Οι αστυνομικοί τον ξυλοφόρτωσαν μέχρι θανάτου στη φυλακή. Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και επέστρεψαν στη δουλειά τους.