Η Σοφία φτιάχνει αυτές τις τηγανίτες για να γλυκάνει τον τρίχρονο Μάριο που τρελαίνεται για τη γεύση της µπανάνας.{{{ moto }}}

Υλικά (για περίπου 12 τηγανίτες)

  • 2 µπανάνες
  • 1½ φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο, λιωµένο
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάµε στο multi τις µπανάνες µε το γάλα. Σε ένα µπολ χτυπάµε τα αβγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο µε τον αβγοδάρτη. Σε άλλο µπολ, αρκετά µεγάλο, ανακατεύουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό προσθέτουµε το µείγµα των αβγών και το µείγµα του γάλακτος. Ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε το µείγµα σκεπασµένο µε διάφανη µεµβράνη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Εν τω µεταξύ ζεσταίνουµε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Παίρνουµε µε µια κουτάλα µία δόση από το µείγµα και τη ρίχνουµε στο τηγάνι, ώστε να σχηµατιστεί µια τηγανίτα. Γυρνάµε να τηγανιστεί και από την άλλη µεριά. Τις αφήνουµε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρώγονται είτε κρύες είτε ζεστές και σερβίρονται µε µέλι και ξηρούς καρπούς ή µερέντα.

Tip

Μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη και να χρησιμοποιήσετε περισσότερες γινωμένες μπανάνες για γλυκιά γεύση