χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

υλικα για 4-6 άτομα

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

3 φλ. γάλα

3½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

έ.π. ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι. Υπομονετικά και σε δυνατή φωτιά, τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν, να μειωθεί στο 1/3 ο όγκος τους και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.

3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Tips

Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα πικάντικο κίτρινο τυρί, τριμμένο.

Αντί για δυόσμο μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.