H εταιρεία FaceCake δημιούργησε ένα εικονικό δοκιμαστήριο το οποίο σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στον χρήστη (δηλαδή σε εμάς) να αλλάξει την εμφάνισή του χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τα ρούχα του.

Χτησιμοποιεί την τεχνολογία των αισθητήρων κίνησης καθώς και ένα μόνιτορ που χρησιμεύει και σαν καθρέφτης. Οταν στεκόμαστε μπροστά από το σύστημα, η κάμερα προβάλλει το είδωλό μας στο βίντεο ενώ από δίπλα περνούν οι κατηγορίες προϊόντων: Μπλούζες, παντελόνια, ζώνες, φορέματα, τσάντες ακόμη και σκηνικό.

Προκειμένου να επιλέξουμε τα ρούχα που θα φορέσουμε, κουνάμε τα χέρια μας και τα προϊόντα προσγειώνονται πάνω στο είδωλό μας. Οταν κουνιόμαστε, τα ρούχα μετακινούνται μαζί μας.

Μπορούμε να συγκεντρώσουμε όσα προϊόντα επιθυμούμε να δοκιμάσουμε χωρίς κόπο και χωρίς να χρειάζεται να διανύσουμε χιλιόμετρα πάνω-κάτω στα πολυκαταστήματα (εμείς ή οι καημένοι οι υπάλληλοι!) για να διαλέξουμε όλα όσα θέλουμε αλλά και να δούμε με ακρίβεια το outfit από πολλές και διαφορετικές γωνίες.

Το σύστημα λαμβάνει υπόψη το σωματότυπό μας, δεν διστάζει να μας κάνει και προτάσεις ενώ στο τέλος έχουμε τη δυνατότητα να τυπώσουμε την τελική μας επιλογή και να τη στείλουμε στους φίλους μας για την τελική έγκριση μέσω Facebook και Twitter.

Το Swivel θα είναι διαθέσιμο μέσα στη χρονιά ενώ μεγάλα εμπορικά κέντρα βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία Face Cake ώστε να το τοποθετήσουν στα δοκιμαστήριά τους… ή ακόμη και έξω από το μαγαζί.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες