«Απάντηση» στο ρεπορτάζ του «Βήματος» για το θέμα των χρεών του προς το ΟΑΚΑ και τη αιφνίδια αλλαγή στάσης της διοίκησης του Ολυμπιακού Κέντρου προσπάθησε να δώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Στην ανακοίνωση όμως που εξέδωσε χθες περιορίζεται σε αοριστολογίες του τύπου «το δημοσίευμα δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα» ή «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ουδέποτε απαίτησε ούτε έλαβε κυβερνητικά δώρα» ενώ αποφεύγει να τοποθετηθεί στα πραγματικά περιστατικά.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι η μόνη που τηρεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο ΟΑΚΑ». Σύμφωνα όμως με το ΟΑΚΑ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει, σύμφωνα με τα στοχεία της 31 Αυγούστου 2013, το ποσό των 658.315,91 ευρώ ενώ στο τέλος του προηγούμενου έτους το χρέος των Πράσινων ανέρχονταν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΚΑ στο ποσό των 294.684 ευρώ.
Οσον αφορά τη σχέση του δημοσιεύματος με την πραγματικότητα θυμίζουμε τις δύο διαφορετικές αποφάσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ για το θέμα του διακανονισμού των χρεών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε διάστημα τριών ημερών και τι μεσολάβησε στο διάστημα αυτό. Στις 10 Σεπτεμβρίου το ΔΣ του ΟΑΚΑ αποφάσισε να θέσει ως όρο για την υπογραφή νέας σύμβασης με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να υπάρξει διακανονισμός για τις παλαιότερες οφειλές των Πράσινων. Η απόφαση αυτή με αριθμό πρωτοκόλλου 1/5098 κοινοποιείται την επόμενη ημέρα (11 Σεπτεμβρίου) στην ΚΑΕ ΠΑΟ η οποία ανταπαντά στο ΟΑΚΑ αντιδρώντας στην απόφαση του, με επιστολή του προέδρου της κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου που φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου και απεστάλη στο ΟΑΚΑ την επομένη. Στην επιστολή αυτή προς τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Πέτρο Γαλακτόπουλο ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος επισημαίνει ότι η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΚΑ δεν συνάδει με όσα είχαν συμφωνηθεί σε συνάντηση που είχαν οι δυό τους στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσία των κκ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και Γιάννη Ανδριανού και του συμβούλου του υπουργού κ. Παπατζανάκη. Στη συνέχεια υπενθυμίζει τη συμφωνία, παρουσία των κυβερνητικών παραγόντων, για δικαστική διεκδίκηση από το ΟΑΚΑ των χρεών της ΚΑΕ ΠΑΟ. Στις 12 Σεπτεμβρίου το ΔΣ του ΟΑΚΑ με ομοφωνία των μελών του που είχαν υποδειχθεί από τη Νέα Δημοκρατία αλλάζει την προ διημέρου απόφασή του και αφαιρεί από τα προαπαιτούμενα για τη νέα σύμβαση τον διακανονισμό των προηγούμενων χρεών (Αρ. Πρωτ. 1/5182). Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά όπως προκύπτουν τόσο από τα έγγραφα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσο και από τα έγγραφα του ΟΑΚΑ.
Επιπλέον επειδή η ΚΑΕ ΠΑΟ μας κάλεσε «να αναζητήσουμε το πραγματικό ρεπορτάζ» θα της υπενθυμίσουμε ακόμη ένα πραγματικό περιστατικό. Στις 19 Σεπτεμβρίου ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος με επιστολή του καλεί τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ να μη λάβει υπόψη του την επιστολή της 11ης Σεπτεμβρίου, στην οποία επί της ουσίας απεκάλυπτε τη συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού και τη συμφωνία για να πάνε στις ελληνικές καλένδες των δικαστηρίων τα χρέη προς το ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ ισχυρίζεται στην επιστολή της 19ης Σεπτεμβρίου ότι αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου «ήταν ένα εσωτερικό έγγραφο του οποίου -κατόπιν πλημμελούς συννενόησης- γίνατε κοινωνοί και το οποίο δεν αντανακλά τις επίσημες θέσεις και προτάσεις της ομάδας»! Ακόμη όμως και σε αυτή τη διορθωτική επιστολή δεν αρνείται τη συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού την οποία είχε σπεύσει να αποκαλύψει ο ίδιος στις 11 Σεπτεμβρίου…
Αλλωστε τη συνάντηση αυτή δεν αρνείται ούτε το ΔΣ του ΟΑΚΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ ισχυρίζεται ότι δεν δέχθηκε παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά δεν εξηγεί πως άλλαξε μια ομόφωνη απόφαση μέσα σε δύο ημέρες. Και δυστυχώς, για αυτή τα γεγονότα αλλά και τα έγγραφα είναι αμείλικτα…