Όπως και για τον προηγούμενο αιώνα, έτσι και για την πρώτη δεκαετία του επόμενου η καλύτερη ελληνική ομάδα σύμφωνα με την κατάταξη της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στατιστικής και ιστορίας (IFFHS).

Οι Πράσινοι μολονότι έχουν λιγότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ απ’ ότι ο Ολυμπιακός βρίσκονται στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κορυφαίων ομάδων για την πρώτη δεκαετία, ενώ οι ερυθρόλευκοι ακολουθούν έξι θέσεις πιο πίσω.

Για τον υπολογισμό της κατάταξης, η IFFHS έχει ξεχωριστή διαβάθμιση τόσο για τις διεθνείς διοργανώσεις, όσο και για τις εγχώριες. Ετσι στους αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ η κάθε ομάδα παίρνει 14 βαθμούς για τη νίκη και 7 για την ισοπαλία, σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ 12 και 6 βαθμούς αντίστοιχα. Επιπλέον η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία στατιστικής και ιστορίας έχει χωρίσει σε τέσσερις κατηγορίες τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου οι νίκες και οι ισοπαλίες υπολογίζονται με διαφορετικό συντελεστή.

Το παράδοξο που προκύπτει από την κατάταξη της IFFHS είναι ότι σε όλες τις χώρες η ομάδα με τους περισσότερους εγχώριους τίτλους, έχει και την υψηλότερη θέση εκτός από την Ελλάδα! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου η Ιντερ με 5 πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία δεκαετία είναι στην πέμπτη θέση, ενώ η Μίλαν που έχει δύο κερδισμένα Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2007) και μία συμμετοχή σε τελικό (2005) δεν είχε τόσο σταθερή παρουσία και βρίσκεται στην όγδοη θέση!