Το ψυχολογικό σοκ της ήττας (2-0) από τον Αστέρα στην Τρίπολη καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να παραμείνει στη διεκδίκηση των στόχων του. Στην Τρίπολη, κατά παραδοχή του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν τη χειρότερη εμφάνιση της τελευταίας διετίας, σημάδι ανησυχητικό για τη συνέχεια, όπου τους περιμένει ένας αγωνιστικός Γολγοθάς.
Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου που διακόπτεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός θα δίνει δύο ματς την εβδομάδα. Το μόνο θετικό για τους Ερυθρόλευκους είναι ότι ο αγωνιστικός τους μαραθώνιος ξεκινάει με τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις. Την ερχόμενη Τετάρτη (30/11) με τη Δόξα Δράμας, το Σάββατο (3/12) με τον Παναιτωλικό και την επόμενη Τρίτη (6/12) με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Το ανησυχητικό για τον κ. Βαλβέρδε είναι ότι την ίδια ώρα βλέπει και γεμάτο το ιατρικό δελτίο. Ο ισπανός κόουτς στην Τρίπολη δεν είχε στη διάθεσή του πέντε μέσους πάνω στους οποίους έχτισε την ομάδα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, αλλά αυτό μόνο δικαιολογία δεν αποτελεί για την εμφάνιση των Ερυθρολεύκων. Οι τέσσερις από τους πέντε απουσίαζαν και από τη νίκη επί της Μαρσέιγ την περασμένη Τετάρτη στο «Βελοντρόμ».
Από τους έξι τραυματίες μόνο ο Ιμπαγάσα έχει ελπίδες να επιστρέψει στον αγώνα της Τετάρτης με τη Δόξα Δράμας. Ηταν όμως για μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων και τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι κίνδυνος-θάνατος για τα «ευαίσθητα» πόδια του.
Ο Ορμπάιθ αναμένεται να ενταχθεί σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων αυτή την εβδομάδα.
Ο Μακούν δεν υπολογίζεται σε κανένα από τα 7 επόμενα παιχνίδια και θα επιστρέψει σε αγώνες στα μέσα Ιανουαρίου.
Ο Γέστε δεν πρόλαβε να χαρεί την ασίστ που έδωσε στον αγώνα με την Μαρσέιγ. Την παραμονή της αναμέτρησης με τον Αστέρα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πέλμα και τέθηκε εκτός προπονήσεων για 10 – 15 μέρες.
Ο Φέισα με τη σειρά του δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί και τέθηκε εκ νέου εκτός αγώνων για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ο Σέρβος μέσος υπέστη ρήξη μηνίσκου στο ήδη εγχειρισμένο γόνατό του και ταξίδεψε στη Γερμανία προκειμένου να εξετασθεί από τον προσωπικό του γιατρό και να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση. Στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στα τέλη Ιανουαρίου.
Στη λίστα των τραυματιών την Κυριακή προστέθηκε ο Μέλμπεργκ ο οποίος αποχώρησε από τον αγώνα της Τρίπολης με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός μόνο με θαύμα θα προλάβει το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης με την Αρσεναλ.

Το χαρακτηριστικό των περισσότερων από τους παίκτες του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμών, είναι η μεγάλη ηλικία τους. Οι Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Γέστε και Μέλμπεργκ διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους και μόνο με την πείρα δεν… βγαίνουν οι συνεχόμενες υποχρεώσεις σε ελληνικό πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.