Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια έχοντας αναρτήσει βίντεο με τις ικανότητές τους σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους όπως το youtube. Ωστόσο η ομάδα Φένλο που παλεύει για την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια του ολλανδικού πρωταθλήματος έσπασε κάθε ρεκόρ υπογράφοντας συμβόλαιο με έναν… φέρελπι ποδοσφαιριστή ηλικίας μόλις 18 μηνών!

Ο λόγος για τον Μπέρκε φαν ντερ Μέι, ο οποίος απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στο βιντεάκι που ανάρτησε ο πατέρας του στο youtube, όπου ο μόλις 18 μηνών πιτσιρικάς με τρία συνεχόμενα «σκαφτά» σουτ στέλνει ισάριθμες μπάλες στο μπαούλο με τα υπόλοιπα παιχνίδια του. Το βίντεο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου σε ολόκληρο τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και οι παράγοντες της Φένλο.

Όπως έγινε γνωστό το συμβόλαιο δεκαετούς (!) διάρκειας που υπέγραψε με χαρακτηριστικές μωρουδίστικες μουτζούρες ο πιτσιρικάς παρουσία του πατέρα και της μητέρας του «είναι συμβολικού χαρακτήρα».

Ο νεαρός που ζει με την οικογένειά του στην πόλη του Φένλο παραβρέθηκε στην προπόνηση του συλλόγου, στον οποίο αγωνίστηκε κάποτε ο παππούς του. «Ακόμη δεν ξέρουμε ποια είναι η αγαπημένη θέση του, ωστόσο μπορούμε να μιλάμε για έναν δεξιοπόδαρο ποδοσφαιριστή με εξαιρετική τεχνική, εύστοχο σουτ, επιμονή και… καλά γονίδια» ανέφερε η ανακοίνωση της Φένλο!