Αντισυνταγματικό έκρινε η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τον νόμο Κοντονή για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσχετισμοί εντός της Ολομελείας ήταν 21-18, με τις ψήφους «κατά» να υπερτερούν, αποτέλεσμα που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου, ψηφισθέντος ήδη από τις αρχές του χρόνου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τον Βασίλη Πέππα, εισηγητή τον αρεοπαγίτη Νικόλαο Πιπιλίγκα και με τη συμμετοχή του αντεισαγγελέα Αθανάσιου Κατσιρώδη, έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Κοντονή για υποχρεωτική υπαγωγή των ιδιωτικών διαφορών στη διαδικασία της διαμεσολάβησης καθώς θίγεται ο συνταγματικά προστατευόμενος πυρήνας του δικαιώματος των πολιτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, λόγω των μεγάλων δαπανών που απαιτεί η ιδιωτική διαμεσολάβηση για το μέσο πολίτη και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το ζήτημα έφθασε προς συζήτηση στη Διοικητική Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, ενώ στην πολεμική κατά του νόμου είχε πρωτοστατήσει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας.
Στη φάση αυτή, αναμένεται με ενδιαφέρον το σκεπτικό της Ολομέλειας, αλλά και οι όποιες αντιδράσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.