Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά πλειοψηφία, στην πρόταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή σχεδιασμού υπολογιστικών συστημάτων, κ Κωνσταντίνο Μασσέλο.
Από σχεδόν όλες τις πτέρυγες συνομολογήθηκε ότι το γεγονός πως η Ελλάδα έχει το πλέον ακριβό και ταυτόχρονα το πλέον αργό Ιντερνετ στην Ευρώπη συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο υποσκάπτει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες, ενώ διατυπώθηκαν ερωτήματα προς τον κ. Μασσέλο σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναπτύξει από τη νέα του θέση ώστε να ανατραπεί η σημερινή εικόνα.
Απαντώντας ο κ. Μασσέλος σε ερωτήσεις των βουλευτών, τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια κάλυψης (90%) της χώρας σε ευρυζωνικές συνδέσεις, αλλά αυτές βασίζονται ακόμη στον χαλκό. Σαν συνέπεια η μέση ταχύτητα των συνδέσεων στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλή, μόλις 7,5 Mbps, ενώ οι ευρυζωνικές συνδέσεις νέας γενιάς είναι πολύ λίγες και με βάση το συγκεκριμένο δείκτη, η χώρα βρίσκεται στις τρείς τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. Ειδικά στο δείκτη διείσδυσης των οπτικών ινών στα νοικοκυριά, η χώρα είναι στην 28η θέση μεταξύ 28 χωρών.
Σε ότι αφορά τα θέματα της ΕΕΤΤ, ο κ. Μασσέλος σημείωσε ότι θα προωθήσει όλα τα θέματα εκείνα τα οποία χρονίζουν στην ΕΕΤΤ, όπως για παράδειγμα η καταγγελία της Vodafone κατά της Cosmote του 21012.
Από την πλευρά του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κ. Νίκος Παππάς, τόνισε – μιλώντας στην επιτροπή – ότι «η ΕΕΤΤ δεν είναι μια απλή τεχνική επιτροπή, αλλά η αρχή που οφείλει να διασφαλίζει ποιοτικές, γρήγορες και φθηνές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στον Ελληνα πολίτη. Είμαι αισιόδοξος ότι, με τον ορισμό του κ. Μασσέλου στη θέση του Προέδρου της και υπό τη νέα της σύνθεση, στο εξής η επιτροπή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου».