Η Total Eclipse είναι ένα startup από την Θεσσαλονίκη, το οποίο εδώ και μερικά χρόνια ασχολείται ίσως με τον δημοφιλέστερο κλάδο της πληροφορικής στον πλανήτη: Το Gaming.

Η εταιρία, η ομάδα της οποίας αριθμεί πέντε άτομα, ιδρύθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη κι έχει λανσάρει συνολικά εννέα τίτλους παιχνιδιών, τα νεότερα εκ των οποίων έχουν έντονο το στοιχείο του παζλ.
Σύμφωνα με την Total Eclipse, τα μεγαλύτερά της επιτεύγματα μέχρι σήμερα είναι η σειρά παιχνιδιών «TheClockworkMan», η οποία περιλαμβάνει δύο παιχνίδια περιπέτειας και εύρεσης κρυμμένων αντικειμένων (γιαWindows,Mac, &Linux). Από αυτή την σειρά προέκυψε και η συνέχεια τους γιαλειτουργικό σύστημα iOS, με τίτλο «AClockworkBrain», που αποτελεί το success story της εταιρίας, καθώς ξεπέρασε τo1 εκατ. downloads.
Η εταιρία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της παιχνιδιού, με τίτλο «Monster Snack», το οποίο διαθέτει «ζωντανά» καρτουνίστικα γραφικά. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα της Total Eclipse δούλεψε σε ένα τέτοιου τύπου παιχνίδι, που συνδυάζει στοιχεία παιχνιδιών παζλ και δράσης.
Μάλιστα, η παραγωγή του Monster Snack αποτελεί ορόσημο για την ιστορία της εταιρίας, διότι η ανάπτυξή του, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι και την κυκλοφορία του προϊόντος, πραγματοποιήθηκε σε μόλις τρεις μήνες.
Το «Monster Snack» είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store για iPhone, iPad & iPod touch, υποστηρίζει Αγορές Εντός της Εφαρμογής (IAPs) και ήδη τα πηγαίνει καλά. Για τις μελλοντικές του ενημερώσεις, είναι προγραμματισμένο να προστεθούν νέοι playable και non-playable χαρακτήρες, αξεσουάρ και παραμετροποίηση των χαρακτήρων, νέα power-ups, περισσότερες πίστες και τέρατα, και στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η εταιρία.
Πριν από έναν χρόνο το Openfund ΙΙ και angel investors επένδυσαν 430 χιλιάδες ευρώ στην Total Eclipse με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της. Σημειωτέον ότι η εταιρία συμμετέχει στον Συνεργατικό Σχηματισμό Τεχνολογιών Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου Gi-cluster του Corralia.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο marketing της εταιρίας, κ. Γιάννη Πάτρα η ανάπτυξη ανταγωνιστικών παιχνιών για την διεθνή αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από εντονότατο ανταγωνισμό, δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς απαιτεί ισχυρό προϊόν, υψηλής ποιότητας. Και αυτά με την σειρά τους προϋποθέτουν συλλογική δουλειά και δεμένη ομάδα, συνεχίζει.
Όπως λέει, υπάρχει πολύς κόσμος που έχει διάθεση και μεράκι για το gaming, ωστόσο απουσιάζει ακόμη εκείνη η υποδομή και συσσωρευμένη γνώση που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα στην Ελλάδα. Βέβαια, όπως λέει, είναι αισιόδοξος ότι στο μέλλον τα πράγματα θα βελτιωθούν.