Την άλλη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) και της Airfasttickets, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τις οφειλές ύψους άνω των 48 εκατ. ευρώ της επιχείρησης προς τις αεροπορικές εταιρείες.
Σύμφωνα με μήνυμα της ΙΑΤΑ προς τους αερομεταφορείς, «οι συζητήσεις μεταξύ της ΙΑΤΑ και της AFT βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμών ποσών». «Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας» σημειώνεται.
Είχε προηγηθεί ακρόαση της εταιρίας στην Μαδρίτη, όπου βρίσκεται το περιφερειακό κέντρο της ΙΑΤΑ στην Ευρώπη, παρουσία ειδικού επιτρόπου, ο οποίος εκτελεί χρέη ανεξάρτητου επιδιαιτητή.
Η Airfasttickets έχει τεθεί σε καθεστώς default από την ΙΑΤΑ, που σημαίνει ότι της έχει απαγορευτεί η πώληση εισιτηρίων, καθώς απώλεσε την διαπίστευσή, που χορηγεί ο διεθνής φορέας. Έτσι, σήμερα η εταιρία πωλεί εισιτήρια μέσω άλλων πρακτόρων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να προμηθεύει εισιτήρια για πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία.
Στο μεταξύ εντύπωση προκάλεσε στην αγορά ένα γεγονός. Την περασμένη Κυριακή, όταν «Το Βήμα» προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για την εταιρεία, ο ιδρυτής της κ. Νίκος Κοκλώνης εξαφάνισε το προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στη συγκεκριμένη συγκυρία, συζητήθηκε εντονότατα στην αγορά. Την Πέμπτη το προφίλ του κ. Κοκλώνη στο facebook πάντως άνοιξε πάλι.