Εκτός πρωτοβάθμιας περίθαλψης τίθενται οι οδοντίατροι με το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιο Κατσίκη, στο νομοσχέδιο παρατηρούνται ασάφειες και προβλήματα όσον αφορά στον τρόπο συνεργασίας των οδοντιάτρων με το ΠΕΔΥ, στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή, με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία του.
Ο κ. Κατσίκης προειδοποιεί ότι η πολιτική που ακολουθείται από το υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο συνολικά και ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να κατανοήσει πρωτίστως ότι η επένδυση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας είναι επένδυση στο μέλλον.
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας, προς κάθε κατεύθυνση ότι η ελληνική κοινωνία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ανθρώπινο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα υγείας. Για τους λόγους αυτούς ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Επίσης, καλούν τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν στην Πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα τεθεί το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία.