Ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο δράστης της διπλής δολοφονίας ενός 56χρονου και της 54χρονης συζύγου στο Αλιβέρι Εύβοιας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας και ομολόγησε την πράξη του, εργαζόταν περιστασιακά ως κηπουρός στο σπίτι των θυμάτων και κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία καθώς τους άρπαξε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Στη κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, τέσσερις κάρτες τραπεζών (μία πιστωτική, μία χρεωστική και δύο αναλήψεως μετρητών) και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία αφαίρεσε από την οικία του ζευγαριού.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας και παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο νεαρός αλλοδαπός, όπως ομολόγησε, σκόπευε μετά τη διάπραξη της διπλής ανθρωποκτονίας, να αποχωρήσει από τη χώρα μας με προορισμό το Πακιστάν.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν άλλοι 6 συμπατριώτες του δράστη, ηλικίας 39, 33, 31, 29, 27, και 26 ετών, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία σε οικία στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας ενώ ο 27χρονος κατηγορείται επίσης και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το βράδυ του Σαββάτου στο Αλιβέρι, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, βρήκαν αρχικά νεκρή στην πίσω αυλή της οικίας την 54χρονη, με τραύματα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού ο 56χρονος σύζυγός της και όπως διαπιστώθηκε, έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου μετά από έρευνα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας του νεαρού αλλοδαπού δράστη της διπλής ανθρωποκτονίας.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρουσίαση της υπόθεσης το Σάββατο το πρωί ο 23χρονος πήγε στο σπίτι του ζευγαριού που περιστασιακά έκανε κηπουρικές εργασίες.

Στη συνέχεια προκειμένου να αφαιρέσει τα χρήματα που πίστευε πως έχουν τα θύματα στο σπίτι αρχικά επιτέθηκε και σκότωσε την 54χρονη χρησιμοποιώντας έναν τσιμεντόλιθο που πήρε από την αυλή του σπιτιού.

Ακολούθως εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού την ώρα που ο 56χρονος σύζυγός της ξεκουραζόταν και χρησιμοποιώντας αρχικά μία πτυσσόμενη διχαλωτή ράβδο, χτύπησε πολλές φορές στο λαιμό το θύμα, ενώ στη συνέχεια τον σκότωσε με στραγγαλισμό και συγκεκριμένα με βρόγχο που σχημάτισε χρησιμοποιώντας λεπτό κορδόνι.

Μετά ο 23χρονος έφυγε αφού πρώτα κλείδωσε το σπίτι παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά και πέντε εκ των συλληφθέντων συμπατριωτών του τον μετέφεραν με αυτοκίνητο στο σπίτι στην Νέα Λάμψακο που είχε νοικιάσει ο 29χρονος.

Σε έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο σπίτι, παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκαν και οι 7 υπήκοοι Πακιστάν που συνελήφθησαν.

Επίσης εκτός από τα κλοπιμαία στο σπίτι βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης όταν διέπραξε το διπλό έγκλημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 23χρονος, όπως ομολόγησε, σκόπευε μετά την διπλή ανθρωποκτονία να παραμείνει για κάποιες ημέρες κρυμμένος στην οικία στην Νέα Λάμψακο και μετά θα επεδίωκε να αποχωρήσει από τη χώρα με προορισμό το Πακιστάν, αφού είχε είδη ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.