Δυο τραυματίες ήταν ο απολογισμός επίθεσης σε βάρος μεταναστών που έγινε στο παλιό εγκαταλελειμμένο σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο το Σάββατο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. είχε προηγηθεί κλοπή αντικειμένων και χρημάτων από το πάγκο που διατηρεί σε λαϊκή αγορά ένας 36χρονος, από αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια ο παραγωγός μαζί με άλλα άτομα επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκαν προς τον παλιό σταθμό τον οποίο έχουν μετατρέψει ως πρόχειρο κατάλυμμα δεκάδες λαθρομετανάστες. Μαζί με άλλους που είχαν φτάσει στο σημείο με άλλο αυτοκίνητο, όπως καταγγέλουν αυτόπτες μάρτυρες, άρχισαν να κτυπούν τους μετανάστες που έβρισκαν μπροστά τους.

Από την φασαρία και οι υπόλοιποι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στα παλιά βαγόνια βγήκαν έξω και καταδίωξαν τα άτομα που τους είχαν επιτεθεί.

Ξαφνικά, όπως αναφέρουν, ο 36χρονος έβαλε όπισθεν και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει δυο αλλοδαπούς, υπήκοους Αλγερίας και Μαρόκου, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί για ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί και να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Ο εγκαταλελειμμένος σταθμός του ΟΣΕ στην Κόρινθο έχει μετατραπεί ως κατάλυμα για τους λαθρομετανάστες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρά τις επιχειρήσεις – σκούπα που κάνει η ΕΛ.ΑΣ εν τούτοις ο αριθμός των «ενοίκων» διαρκώς ανανεώνεται, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής. Στόχος τους δεν είναι να μείνουν στην Κόρινθο αλλά να βρουν ένα τρόπο να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα πλοία με προορισμό την Ιταλία.

Ο Δήμος ανά διαστήματα έχει δεχθεί παράπονα από κατοίκους που ζητούν να βρεθεί μια λύση και όπως αναφέρουν στελέχη του γίνεται μια προσπάθεια αξιοποίησης του χώρου σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.