Μετά τις ενστάσεις και τις εξαιρέσεις που ζητούν υπουργοί για τους υπαλλήλους στους τομείς ευθύνης τους, ήρθε και από την πλευρά της Δικαιοσύνης το πρώτο «μπλόκο» στον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, σταμάτησε μέχρι νεωτέρας την υπαγωγή υπαλλήλου υπηρεσίας αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Η απόφαση που αποτελεί «σήμα» για την κατάθεση και άλλων προσφυγών το επόμενο διάστημα, δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού απειλεί να αναστείλλει τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων με προσωρινές διαταγές, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Στην αίτηση ακύρωσης – όπως αναφέρεται σε δημοσιεύμα στο σημερινό (Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου) φύλλο της «Ημερησίας»-, ο υπάλληλος που προσέφυγε στο δικαστήριο υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του το 2013, αλλά και το τεκμήριο της ίσης μεταχείρισης με τους συναδέλφους του, αφού δεν προηγήθηκε καμία αξιολόγηση.