Η οργάνωση της Υπηρεσίας Μουσικής του Λιμενικού Σώματος συμπεριλαμβάνεται σε ένα από τα έξι προεδρικά Διατάγματα τα οποία αφορούν το προσωπικό στο Λ.Σ. και υπεγράφησαν την Πέμπτη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή για να αποσταλλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στα άλλα Π.Δ. περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για «τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού», για «ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικών υποχρεώσεων και απαγορεύσεων του προσωπικού», για τις «κατηγορίες, ειδικότητες και οργανικές θέσεις», για τις «καταστάσεις του προσωπικού» και για «συγκρότηση της σύνθεσης και της λειτουργίας των Συμβουλίων Κρίσεων».
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με κανονισμούς που θα εκδοθούν άμεσα από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ρυθμίζεται μια σειρά ζητημάτων όπως: Η οργανική σύνθεση και κατανομή προσωπικού για διενέργεια διοικητικών διερευνήσεων και ενόρκων διοικητικών εξετάσεω, οπλοφορία και χρήση όπλων κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, οργάνωση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή των επιχειρησιακών μέσων, οργάνωση και λειτουργία της ΜΥΑ (Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών), των ΚΕΑ (Κλιμακια Ειδικών Αποστολών) και της υπηρεσίας διασωστών και οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων.