Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα βόρεια προάστια της Αθήνας για τον εντοπισμό ενόπλων, τους οποίους είχαν προσπαθήσει να συλλάβουν νωρίτερα – αλλά χωρίς αποτέλεσμα – κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα στη γέφυρα Καλυφτάκη και επιχείρησαν να τους κάνουν έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός αντί να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα.

Λίγο αργότερα οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το ΙΧ τους ενώ οι δυο εξ αυτών αφού ακινητοποίησαν με όπλο γυναίκα οδηγό περαστικού αυτοκινήτου, έκλεψαν το όχημά της και εξαφανίστηκαν.

Ο τρίτος δράστης, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε σε ταξί και επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο εγκλωβίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθη.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δύο εκ των δραστών, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν στον αέρα. Οι πινακίδες του ΙΧ που εγκατέλειψαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, πρέπει να είναι κλεμμένες.