Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν εκεί για να τους αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Το πένθος βαρύ. Συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος συνέρρευσαν στις κηδείες των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασαν τη ζωή τους κατά την συμπλοκή με κακοποιός στο Ρέντη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα έγινε στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του 22χρονου Γ. Σκυλογιάννη. Από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Περιστερίου κηδεύτηκε ο 23χρονος Ι.Ευαγγελινέλης λίγο μετά τις 15.00.

Στα Τρίκαλα, όπου βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριος Οικονόμου, πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την νεκρώσιμο ακολουθία. Πλήθος κόσμου, περίσσευμα πόνου. Δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών με δάκρυα στα μάτια, βωβοί. Άγημα της ΕΛ.ΑΣ απέδιδε τιμές ενώ όλοι προσπαθούσαν να στηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς του 22χρονου αστυνομικού.

Στο Περιστέρι βρέθηκαν αρκετοί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αλλά κυρίως πάρα πολλοί συνάδελφοι των δύο άτυχων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έφτασαν εν πομπή στο νεκροταφείο και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τους υποδέχθηκε με χειροκροτήματα.

Μικρή ένταση προκλήθηκε μεταξύ πολιτών και βουλευτών που πήγαν στην κηδεία. Αλλά και εκεί τον πρώτο λόγο είχαν τα δάκρυα και η σιωπή.

Η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία του Ιωάννη Ευαγγελινέλη «σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειάς του να παραβρεθούν σε αυτήν μόνο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται, πάντως, η δέσμευση να ληφθούν όλα τα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών των δυο αστυνομικών.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις 11 το πρωί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού του Σώματος.