Το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας επισκέπτεται αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τοναναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Σταμάτη Βαρδαρό.

Ο κ. Ξανθός ενημερώνεται από το προσωπικό του ΚΥ για το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στη δομή καθώς και για το πως έγινε η διαχείριση των περιστατικών κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που σάρωσαν την Ανατολική Αττική, στοιχίζοντας τη ζωή σε 83 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που βρίσκεται στην έκταση του Νταού Πεντέλης, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, τη Δευτέρα η Διευθύντρια – Συντονίστρια έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα στο Δημαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έβρισκε κανέναν. Δεν ήξερε αν πρέπει να εκκενώσει το κτίριο καθ’ ότι η φωτιά πλησίαζε.

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις με εντολή της ΥΠΕ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στις 18:30 μ.μ. της Δευτέρας.

«Δεν υπήρχε κανείς από τους αρμόδιους να τους πει τι να κάνουν. Εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία η Διευθύντρια-Συντονίστρια να εκκενώσει το Κέντρο Υγείας, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη. Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (Υδραυλικός, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας θρηνεί και την απώλεια μιας εργαζόμενης του, καθώς τεχνολόγος-ακτινολόγος που παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα την Δευτέρα στο ΚΥ με τρίμηνη μετακίνηση από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, έχασετη ζωή της μαζί με τα δύο παιδιά τηςκαι τη μητέρα της.