«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως«οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν θα γίνουν απολύσεις».

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Τwitter, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «όταν η πραγματική οικονομία στενάζει δεν νοείται το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο να έχει αυξηθεί κατά 612 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο, όπως σημείωσε, «ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές».

Ακόμη, επεσήμανε ότι η αξιολόγηση είναι αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων και έκανε λόγο για διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό μοντέλο. «Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά και μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται για να βελτιωθούν ή θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις».