Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση και διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην επίθεση την οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, στόχος της επίθεσης είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Τρομοκρατική ενέργεια που είχε στόχο να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος την επίθεση με καλάσνικοφ.

Ο Ευ.Βενιζέλος επικοινώνησε και εκείνος τηλεφωνικά με τον γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο γερμανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση του Βερολίνου για την άμεση κινητοποίηση των Αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού.

Νωρίτερα, με τον πρεσβευτή της Γερμανίας είχαν επικοινωνήσει ο Αντ.Σαμαράς, ο Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Στάινμάγιερ είχαν, επίσης, την ευκαιρία να κάνουναναφορά στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και στην επικείμενη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσαπιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της ΕλληνικήςΠροεδρίας που θα γίνει στις 8.1.2014.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ντολτ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν, αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρεσβευτή και την οικογένειά του.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη «της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».