Τα περιγράμματα θέσεων (staffing plans) και η περιγραφή καθηκόντων των υπαλλήλων (job description) στις υπηρεσίες και τους φορείς στο δημόσιο τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Το ενδιαφέρον της Τρόικας για συγκεκριμένα και άμεσα στοιχεία του προγράμματος για τις αναδιαρθρώσεις στοn δημόσιο τομέα και το αίτημά της προς τον υπουργό για διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση προβλεπόμενων ενεργειών όσον αφορά την αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αποτέλεσε, από το απόγευμα της Τρίτης, αντικείμενο ποικίλων ερμηνειών. Συνδιάζεται με τις διαβεβαιώσεις από τους συνεργάτες του κ. Μανιτάκη ότι δεν ετέθη θέμα απολύσεων κατά τις συνομιλίες που είχε με την Τριμερή, πέρα από αναφορές περί «επιόρκων».
Το επιτελείο της ΔΗΜΑΡ επιχείρησε να αποκωδικοποιήσει την τακτική που ακολούθησε αυτή φορά η Τρόικα, «κρατώντας μικρό καλάθι», μια και η πορεία των διαπραγματεύσεων έχει ακόμα …ουρά. Πάντως, υπάρχουν εκτιμήσεις από την Αγ. Κωνσταντίνου ότι μπορεί να γίνεται μια προσπάθεια να διαμορφωθεί μίνιμουμ συμφωνία για το ζήτημα του δημοσίου , σε αυτό το στάδιο της διαπραγμάτευσης, μεταξύ της Τρόικας και της κυβέρνησης.
Ομως, όταν γίνεται είδηση ότι η Τρόικα δεν ζήτησε απολύσεις κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής της με τους κυβερνητικούς παράγοντες και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τι άλλο μπορεί να σημαίνει παρά το ότι ο επιδιωκόμενος και διακηρυγμένος στόχος τους για αναγκαστικές εξόδους δημοσίων υπαλλήλων έχει καλλιεργηθεί τόσο-σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει από καιρό αποδεχτεί η κυβέρνηση- που να προκαλεί εντύπωση το …διάλειμμα.
Πάντως, το επιστημονικό επιτελείο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει απαντήσεις και στοιχεία για την πορεία των αναδιαρθρώσεων, ενισχύοντας παράλληλα το σημείο που αφορά στην επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων για να οδηγηθούν στην έξοδο δημόσιοι υπάλληλοι με σοβαρά παραπτώματα και όσοι πλημμελλώς ασκούν τα καθήκοντά τους αλλά στη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων και διαδικασιών για να «απορριφθούν» εκείνοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και μένει να φανεί αν θα καταλήξουν σε πίστωση χρόνου προς την κυβέρνηση για να υλοποιηθούν οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα και η μέιωση δημοσίων υπαλλήλων. Αλλωστε, τόσο ο κ. Μανιτάκης όσο και η ΔΗΜΑΡ που τον στηρίζει , επιμένουν ότι όλες οι αναγκαστικές έξοδοι πρέπει να στηριχθούν στο σύνταγμα , τους νόμους και τις διαφανείς διαδικασίες.
Το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Κι αυτό γιατί, όπως λένε, η κατεύθυνση της Τρόικας στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη – στο πλαίσιο των ελέγχων του προγράμματος προσαρμογής –είναι να απαιτεί τη δέσμευση της κυβέρνησης για κινητικότητα /διαθεσιμότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων , από τους οποίους οι 20.000 θα πρέπει να οδηγηθούν σε αναγκαστική έξοδο (απόλυση) έως το Δεκέμβριο του 2014 και οι 7.500 από αυτούς έως το Δεκέμβριο του 2013. Μάλιστα, η τρόικα σχέδιο απομακρύνσεων ανά τετράμηνο με συγκεκριμένο αριθμό εξόδων. Επίσης , όπως σημειώνεται από τη ΔΗΜΑΡ, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητάνε την άμεση απομάκρυνση 1.000 επίορκων δημόσιων υπαλλήλων χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι για οποιαδήποτε απομάκρυνση χρειάζεται η απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα εμφανίζεται ως θετική στην αντικατάστασή τους από άλλους, ισάριθμους, που θα εισέλθουν μέσω ΑΣΕΠ και ανεξαρτήτως του κανόνα 5/1 (δηλαδή πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη).
Ο κ. Μανιτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να δώσει αυθαίρετα αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική έξοδο αλλά μπορεί, και αυτό κάνει, να περιγράψει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα ελέγχου αυτών των ομάδων δημοσίων υπαλλήλων ( διαπιστωμένα επίορκοι, εισαχθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, συστηματικά απέχοντες από την εργασία) και να προσδιορίσει εκείνους που δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες με τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων.