Τα πολλά πρόσωπα του ΠαΣοΚ… πολλαπλασιάζονται. Από την Πέμπτη το μεσημέρι, με την δημοσιοποίηση και της πολιτικής πλατφόρμας του κ. Α. Λοβέρδου για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, άλλη μία πολιτική πρόταση προς συζήτηση και, κυρίως, προς επαλήθευση, θα προστεθεί στο ιδεολογικοπολιτικό μωσαϊκό περί την Ιπποκράτους.

Στην εκδήλωση του κ. Λοβέρδου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 σε αίθουσα του ΕΒΕΑ, αναμένεται να παραστεί και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος προφανώς θα υιοθετήσει τις προτάσεις αυτές ως υποψήφιος αρχηγός.

Παρά ταύτα, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν την απορία τους για το κατά πόσον ο υπουργός Οικονομικών υπό τις παρούσες συνθήκες θα έχει χρόνο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Με την πλατφόρμα Λοβέρδου, το σύνολο των πολιτικών προσεγγίσεων για το μεταμνημονιακό ΠαΣοΚ ή τα λοιπά σχήματα που θα διεκδικήσουν ένα τμήμα του ΠαΣοΚ αυξάνεται σε τουλάχιστον τέσσερις, καθώς μέχρι στιγμής, έχουν εκδηλωθεί αντίστοιχες προτάσεις από:

– Την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε σε διημερίδα και παρουσίασε την δική της πρόταση, η οποία συνδυάστηκε και με την αντιμνημονιακή της ψήφο στη Βουλή.

– Τον κ. Χ. Καστανίδη, η πρόταση του οποίου έχει δημοσιοποιηθεί σε προηγούμενο χρόνο και σήμερα φαίνεται πως προσλαμβάνει άλλα χαρακτηριστικά, έπειτα και από την αποπομπή του από την ΚΟ και πιθανώς και το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης κίνησης μεταξύ των βουλευτών που επηρεάζει ο κ. Καστανίδης είναι υπαρκτή.

Με δεδομένο ότι οι δύο πρώην υπουργοί αυτή τη στιγμή έχουν τεθεί εκτός εσωκομματικού παιχνιδιού μετά την αποπομπή τους, η ανακοίνωση της ιδεολογικής πλατφόρμας Λοβέρδου αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και να φανεί κατά πόσον θα έχει απέναντί της μία εναλλακτική πρόταση εντός του κόμματος.

Στις εντός ΠαΣοΚ κινήσεις, έχει εκδηλωθεί επίσης από την προηγούμενη εβδομάδα η πρωτοβουλία επτά βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ι. Ραγκούσης, οι οποίοι επίσης προσπαθούν να τραβήξουν διαχωριστικές γραμμές με το παρελθόν και τάσσονται σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Εκκρεμεί ωστόσο μία αντίστοιχη πρωτοβουλία της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία είχε προαναγγείλει σχετικές πρωτοβουλίες τις προηγούμενες εβδομάδες, οι οποίες ανεστάλησαν λόγω των δραματικών εξελίξεων στο πεδίο της οικονομίας.

Σε αυτό το φόντο, συνεδριάζει την Πέμπτη το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να λάβει πιθανώς μία νέα απόφαση για το χρόνο της εκλογής νέου προέδρου, καθώς και για τις διαδικασίες, εφόσον δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη η εκλογή αρχηγού από την κάλπη.