Αποφασισμένη να τα παίξει «όλα για όλα» εμφανίζεται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστηρίζει ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή, κόντρα σε εκείνους που ονειρεύονται τη διάλυσή της».

Οι φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν στο πολιτικό παρασκήνιο για την τύχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έγινε εκτενής συζήτηση για τη σχετική φημολογία και ξεκαθαρίστηκε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία «ήρθε για να μείνει», ενώ τονίστηκε με ένταση ότι «δεν υπάρχει ούτε καν σκέψη για μη συμμετοχή του κόμματος στις προσεχείς εκλογές».

Πολλοί στο κόμμα αναστατώθηκαν από τα σενάρια και τις φήμες και υπήρξαν απαξιωτικές αναφορές για τα όσα λέγονται και γράφονται περί λουκέτου στο κόμμα και ενδεχόμενης μελλοντικής επιστροφής στη Ν.Δ. της κυρίας Μπακογιάννη.

«Ολα αυτά είναι εκτός πραγματικότητας» τόνισε κεντρικό στέλεχος της Συμμαχίας, ενώ αναφέρει με έμφαση τις διαφορές με τη Ν.Δ. και το χάσμα που τους χωρίζει.

Προς την κατεύθυνση της ανύψωσης του ηθικού των κομματικών μελών, τα κεντρικά στελέχη της Συμμαχίας θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες και θα διαψεύσουν τα σχετικά σενάρια θέλοντας να αποφύγουν ενδεχόμενες φυγόκεντρες δυνάμεις.

Η κυρία Μπακογιάννη επιμένει ότι υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και όπως σημείωσε και στο Πολιτικό Συμβούλιο, «τα παλιά κόμματα πνέουν τα λοίσθια», διότι καταρρέει το κομματικό κράτος που ήταν ο συνδετικός κρίκος με τους κομματικούς στρατούς.

Αυτή ήταν η άποψη και των περισσοτέρων μελών του Συμβουλίου, τα οποία υπογράμμισαν ότι το δικομματικό σύστημα πνέει τα λοίσθια και δίνει την τελευταία μάχη χαρακωμάτων, ενώ επισημάνθηκε ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές.

Βέβαια, εκτός από τις διαψεύσεις, υπάρχει προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος, αλλά εκτιμούν ότι η Συμμαχία θα είναι στη Βουλή, αν και αναγνωρίζουν ότι το μήνυμά της δεν περνάει στην κοινωνία εύκολα.

Κεντρικό στέλεχος της Συμμαχίας έλεγε στο «Βήμα» ότι είναι κατανοητό και απολύτως λογικό να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό από την κοινωνία το μήνυμα του κόμματος.

«Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και είμαστε απέναντι στον λαϊκισμό και στην κινδυνολογία» λέει και εστιάζει την ανάλυσή του στο στοιχείο των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το 50% των πολιτών είναι αποστασιοποιημένο έναντι του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Από τα κεντρικά του κόμματος επιμένουν ότι το διάστημα του καλοκαιριού αυξήθηκαν κατά 20% οι εγγραφές στο κόμμα με την είσοδο νέων μελών και θεωρούν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο μέλλον.

Πολλά στελέχη, αν και αναγνωρίζουν τις σημαντικές δυσκολίες και τα προβλήματα, επιμένουν ότι είναι δημοσκοπικά ασύμβατη η εικόνα του κόμματος με αυτό που φαίνεται στις περιοδείες.

«Δεν θα τα παρατήσουμε» είναι το μήνυμα που στέλνει η κυρία Μπακογιάννη και θεωρεί ότι ζητούμενο είναι να υπάρξει συναίνεση και στα δύσκολα θέματα, όπως είναι οι αλλαγές στην οικονομία.