Περισσεύει η οργή στο επιτελείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά για τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ, αλλά και το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται για τις θέσεις του κόμματος, σε ανώτατους και ανώτερους ευρωπαϊκούς παράγοντες.

Ο κ. Σαμαράς είχε φροντίσει χθες για πρώτη φορά με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. να στείλει μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί τη διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «στρεβλωτική προπαγάνδα».

Όμως, το σχόλιο του Μ. Τιούμαν που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Zeit Online ενόχλησε έντονα την ηγεσία της Ν.Δ. και αποφασίστηκε να υπάρξει απάντηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ύπουλη προπαγάνδα» μια ακόμα απόδειξη, ότι τα όσα κακόβουλα και ψευδή διαδίδονται στο εξωτερικό σε βάρος της Ν.Δ. και του αρχηγού της είναι κατευθυνόμενα.

«Σχετικά με το σχόλιο του Μ. Τιούμαν που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Zeit Online και αναδημοσιεύετε, θα ήθελα να σας πω ότι δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια ακραία έκφραση της ύπουλης προπαγάνδας, που προδίδει τους πραγματικούς εμπνευστές του» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης και αναφέρει ότι το θράσος, δεν περιορίζεται στο εσωτερικό, αλλά εξάγεται τώρα και στο εξωτερικό.

Ο κ. Μιχελάκης επικαλείται και τη χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στην Κ.Ο, λέγοντας ότι αυτή η διαδικασία βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας και συνεχίζει με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος:

«Ακόμη και οι πλέον αδαείς θα αντιλαμβάνονταν, άλλωστε, ότι τα όσα αναφέρονται στο κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα, συνιστούν θρασύτατη διαστρέβλωση των πραγμάτων και ύβρη, όχι μόνο προς μια πολιτική παράταξη, αλλά σ’ ολόκληρο το λαό. Και οι ύβρεις δεν γίνονται δεκτές από τους Έλληνες, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά».