Προς αναζήτηση του πρώην «γαλάζιου» υπουργού ο οποίος φέρεται να διαθέτει καταθέσεις ύψους 178 εκ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, βρίσκεται η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, η οποία εξουσιοδότησε τον επικεφαλής της, γ’ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Αργύρη, να ζητήσει από το ΣΔΟΕ τα πλήρη στοιχεία.

Κατά την συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής αποφασίστηκε το σχετικό αίτημα να υποβληθεί άμεσα προς τον ΣΔΟΕ, ενώ όπως τονίστηκε με έμφαση «η απαξίωση του πολιτικού κόσμου πρέπει να σταματήσει και πρέπει, αν όντως υπάρχουν, τα στοιχεία του πρώην υπουργού, να έρθουν στο φώς».

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα έχουν παρέμβει και δυο βουλευτές της ΝΔ, οι κκ. Γ. Γιακουμάτος, με παρέμβασή του προς τον εισαγγελέα και ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής αξιολογώντας τα στοιχεία που έφτασαν στην Βουλή από τους ορκωτούς λογιστές και τον ΣΔΟΕ σχετικά με τις ταυτοποιήσεις των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και των τραπεζικών λογαριασμών 10 πρώην υπουργών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, κάτι που είχε ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αποφάσισαν να ζητήσουν περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τους λογαριασμούς των κκ. Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Αλογοσκούφη, καθώς θεωρήθηκαν ελλιπή.

Για τους υπόλοιπους οκτώ (κκ. Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα, Χρ. Βερελή, Ν. Χριστοδουλάκη, Αν. Μαντέλη και Γ. Παπαντωνίου), οι ταυτοποιήσεις έγιναν πλήρως και τα αποτελέσματά τους θα περιέχονται στο πόρισμα που θα σχηματιστεί.

Η πρώτη αντίδραση εκδηλώθηκε από τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας επί ΝΔ κ. Γ. Αλογοσκούφη ο οποίος δια συνεργατών του έκανε λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού».

«Τα στοιχεία του πόθεν έσχες του κ. Αλογοσκούφη είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων», αναφέρεται και υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος «έχει δώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου παρέστησαν και οι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.