Να χαλαρώσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται για τη συνθήκη Σένγκεν για τη χορήγηση βίζας, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση και το θέμα αυτό έθεσε ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης στην άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού που διεξάγεται στη Βουδαπέστη: «Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε μία άτυπο σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών που θα ασχοληθούν ειδικά με τη βίζα, αφού έχουμε αιτήσεις για χορήγηση βίζας από πολλές χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως είναι Η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ινδία, η Τουρκία και η Κίνα», δήλωσε στο «Βήμα» ο υφυπουργός Τουρισμού.

Λόγω οικονομικής κρίσης η χώρα μας επιδιώκει να γίνει πιο ευέλικτη στην χορήγηση βίζας, ώστε να την επισκεφθούν περισσότεροι τουρίστες από τις χώρες αυτές. Το ίδιο επιδιώκουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερχεται η Air China, καθυστερεί η Air India

Τον Μάιο αρχίζουν οι τακτικές πτήσεις προς Αθήνα της Air – China, όπως συμφώνησαν οι δύο κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με την Air India, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ινδίας, αφού η πρόσφατη συμφωνία της εταιρίας με την Ελλάδα, φαίνεται ότι δεν προχωρεί, λόγω γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων.

Η Air India, βάσει της αρχικής συμφωνίας επρόκειτο να αρχίσει δρομολόγια από τον Ιούνιο από το Νέο Δελχί στην Ελλάδα.