Πιο μυστικό δεν γίνεται. Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα (μυστικότητα δηλαδή έναντι του προέδρου τους Φώτη Κουβέλη) να συναντηθούν την Πέμπτη το βράδυ και να εξετάσουν το μέλλον της παράταξης, με ή χωρίς αρχηγό τον κ. Κουβέλη. Το θέμα που ετέθη ήταν το πού θα γινόταν η συνάντηση ωστε να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι και την «καρφώσουν» εν συνεχεία στον πρόεδρο και είχαν άλλα μπλεξίματα. Ετσι αποφασίστηκε να γίνει το δείπνο στην οικία ενός από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στο κέντρο της Αθήνας, και βεβαίως τέθηκαν όροι: Να μην αποκαλυφθεί το όνομα του οικοδεσπότη, να μη βγει προς τα έξω τι ακριβώς συζητήθηκε, ούτε καν τι περιελάμβανε το… μενού, μπας και κάτι προδώσει το συμβάν. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι με όποιον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ μιλούσα, μου επιβεβαίωνε το γεγονός, αλλά δεν έλεγε το παραμικρό. Οποία μυστικότης δηλαδή! Ελεγαν απλώς ότι συγκεντρώθηκε όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και συζήτησαν «τι μέλλει γενέσθαι στη ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρο». Ετσι, για την ιστορία, σας αναφέρω ότι όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν σε οικία στο κέντρο της Αθήνας λίγες ημέρες πριν είχαν ψηφίσει να παραμείνει ο κ. Κουβέλης ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Αντ. Σαμαράς: «Δεν ασχολούμαι με σενάρια»

Τι λέτε ότι απαντά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς όταν οι συνεργάτες του τού μεταφέρουν δηλώσεις ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και του βουλευτή του ΠαΣοΚ Δ. Κρεμαστινού για παραίτησή του και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας; «Δεν ασχολούμαι, υπάρχουν σοβαρά θέματα να λύσουμε». Ο Πρωθυπουργός μπορεί να μην ασχολείται, αλλά ασχολούνται οι συνεργάτες του, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα ορισμένοι επιχειρούν με πυροτεχνήματα να αποπροσανατολίσουν την κατάσταση με περίεργα σενάρια…».


Αβγά τηγανητά και προεδρολογία

Μη νομίζετε ότι το μοναδικό δείπνο (μυστικό ή όχι, δεν έχει και τόση σημασία) έγινε την Πέμπτη το βράδυ μόνον από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε και από γαλάζιους βουλευτές σε παραδοσιακό καφεστιατόριο «Το Ειδικόν», στον Πειραιά. Μάλιστα, για να προσελκύσουν περισσότερους βουλευτές στο δείπνο οι οικοδεσπότες έλεγαν ότι στο συγκεκριμένο καφενείο γυρίστηκε το διαφημιστικό του τυριού «Το Τρικαλινό». Πήγαν καμιά δεκαριά, ανάμεσά τους οι Κόνσολας, Κατσικίδης, Βεζυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Μιχελάκης, Καρανάσιος, μία γυναίκα, η Μαρία Αντωνίου, και ορισμένα άλλα «γαλάζια» στελέχη. Αν εξαιρέσει κανείς τα κομπλιμέντα που έγιναν στην κυρία Αντωνίου από τους άρρενες βουλευτές για το «κόκκινο σαν τη φωτιά σακάκι της» και το «Roberto Cavalli σε σχήμα… μισοφέγγαρου ρολόι της», όλη η συζήτηση έγινε για τον ΕΝΦΙΑ και για το πόσο κακό προκάλεσε στη ΝΔ. Εκαναν μάλιστα και προβλέψεις πόσους βουλευτές θα εκλέξει η ΝΔ σε κάθε εκλογική περιφέρεια, ζήτησαν να βελτιωθεί ο ΕΝΦΙΑ, είπαν τα παράπονα που ακούν από τους ψηφοφόρους τους και βεβαίως έκαναν λόγο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Αν βελτιωθεί το κλίμα ως τότε μπορεί να βρεθούν οι 180» είπαν.


Αγγελοι εξάγγελοι και… Νιόνιος

Αυτό που έδειξε η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ότι η πλειοψηφία των βουλευτών (κυρίως των «γαλάζιων») αιφνιδιάστηκε. Πρώτα απ’ όλα όλο αυτό το τριήμερο κύλησε με άδεια έδρανα στο Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές έρχονταν μεν στη Βουλή, μιλούσαν αλλά μετά αποχωρούσαν σε… δείπνα. Οσο για τον πολιτικό λόγο, ορισμένοι ξεπέρασαν τα όρια. Είπαν τραγούδια παραφρασμένα του Διον. Σαββόπουλου, όπως το «άγγελοι εξάγγελοι που… γλείφουν» για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να παρομοιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το… κουλούρι της Θεσσαλονίκης που έχει τρύπα στη μέση, έγινε πολύς λόγος για λαϊκισμό, και πολλά άλλα από το ελληνικό λαϊκό ρεπερτόριο.


Ποιος «γαλάζιος» απείλησε με παραίτηση;

Και όμως υπάρχει ένας βουλευτής και μάλιστα πρώην υπουργός που ζήτησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (η οποία έγινε) προειδοποιώντας τον ότι εάν δεν του ικανοποιήσει το «δίκαιο», όπως το ονόμασε, αίτημά του θα εγκαταλείψει την πολιτική και θα παραδώσει την έδρα. Και τι νομίζετε ότι έκανε ο Πρωθυπουργός; Τον έσωσε. Ο περί ου ο λόγος βουλευτής είναι ο Κ. Τζαβάρας, ο οποίος πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο και είπε στον κ. Σαμαρά ότι αν δεν φθάσει ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο, θα αποχαιρετήσει οριστικά την πολιτική. Ο κ. Σαμαράς τον καθησύχασε, είπε ότι τον χρειάζονται στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τηλεφώνησε ενώπιόν του (όπως ο ίδιος το αφηγήθηκε) στον αρμόδιο υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη και έλυσε το ζήτημα. Ετσι διασώθηκαν ο κ. Τζαβάρας και η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο οποίος την επόμενη ημέρα έγραψε στο facebook του ότι «κατόπιν ενεργειών μου έγινε ο δρόμος…».

Συναντήσεις ειδικού σκοπού

Πολλές συναντήσεις «ειδικού σκοπού», όπως είναι και ο χαρακτηρισμός των ημερών, κάνει ο Πρωθυπουργός εκτός Μεγάρου Μαξίμου σε δυο στέκια: στο πατρικό του σπίτι στην οδό Μουρούζη όπου συνάντησε και προ ημερών τον Νικήτα Κακλαμάνη που επέστρεψε στη ΝΔ, αν και ήταν επιθετικός στην ηγεσία μέχρι πρόσφατα και στην ταβέρνα «Βασίλης» στην Κηφισιά. Στην εν λόγω ταβέρνα, ο Α. Σαμαράς συνάντησε τους στενούς του συμβούλους, Χρ. Λαζαρίδη και Στ. Παπασταύρο και συζήτησαν επί αρκετή ώρα για τη σημερινή συνάντηση στην Ουάσινγκτον της ελληνικής αποστολής που συμμετέχει ο τελευταίος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Ο Αδωνις στην Ελβετία

Θυμάστε το σάλο που προκάλεσε η τηλεοπτική δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι εάν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει τα χρήματά από την τράπεζα. Δίπλα του ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος που διαμαρτυρόταν. Ε, σας πληροφορώ ότι οι Γεωργιάδης και Βαρεμένος ταξίδευσαν με το ίδιο αεροπλάνο και βρέθηκαν στην Ελβετία, στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΟΟΣΑ. Και άρχισαν τα ανέκδοτα: Ο μεν Βαρεμένος πρόσεχε εάν ο Αδωνις πλησίαζε κάποια τράπεζα, ο δε Αδωνις προσπαθούσε να μην περνά ούτε απ΄εξω από τράπεζες. Διαιτητής σ΄αυτόν τον αγώνα… παρακολουθήσεως, ήταν ο γαλάζιος Α. Ψυχάρης.

Και δύο κουίζ

* Ποιος «γαλάζιος» γηραιός διοικητής οργανισμού, με πολυετή παρουσία στον…κυβερνοχώρο, «συνελήφθη» προ ημερών από κομματικά στελέχη, με νεαρά υφισταμένη του, της οποίας και έπιανε τρυφερά το χέρι;


* «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος…» όπως λέει το λαϊκό άσμα που ταιριάζει στο ειδύλλιο που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες μεταξύ δυο βουλευτών, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ…

HeliosPlus