Με πανηγυρικό τρόπο το site της Χρυσής Αυγής ανακοινώνει ότι αρχίζει την Παρασκευή τα μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας. Και ξέρετε ποιος χρυσαυγίτης «καθηγητής» αρχίζει πρώτος τα μαθήματα; Ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος αναβαθμίζεται τώρα σε εκπαιδευτικό και θα διδάσκει σε παιδάκια και στους γονείς τους την «Αρχή του Αγώνα. Λησμονημένες στιγμές. Ανεξαρτησία». Από το πάνελ των «καθηγητών» των μαθημάτων της Χρυσής Αυγής δεν λείπει βεβαίως ο αποκαλούμενος από τους ομοϊδεάτες του (και από τη βουλευτή σύζυγό του) «αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος ο οποίος θα διδάξει «Το 1821 Σήμερα».
***
Τα μαθήματα θα συνεχισθούν από έναν απόστρατο αξιωματικό που θα διδάξει «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας», από έναν φιλόλογο που θα αναπτύξει το θέμα «Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες του Ελληνισμού» και από έναν γιατρό που θα διδάξει τις «Συγκαλύψεις και ψεύδη περί την Τουρκοκρατία». Τα μαθήματα θα παραδίδονται στο ξενοδοχείο President με δωρεάν είσοδο. Ε, όχι και να πληρώνουν να ακούσουν τον Κασιδιάρη…
***
Εν συνεχεία ο απόφοιτος της Γεωπονικής και βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρης θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο τις κατηγορίες για το απευθείας τηλεοπτικό χαστούκι που έδωσε στην κυρία Λιάνα Κανέλλη και την εκτόξευση νερού στην κυρία Ρένα Δούρου καθ΄ότι έχει αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Η κυρία Κανέλλη έδωσε, όπως έμαθα, πραγματικό ρεσιτάλ στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που αποφασίζει για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας.
***
Η βουλευτής του ΚΚΕ στη φράση «Κομμούνι θα σε κάνουμε σαπούνι», είπε με τον γνωστό παραστατικό της τρόπο: «Υπάρχουν αρωματικά σαπούνια που δεν καθαρίζουν τη ναζιστική βρώμα και δεν είναι φτιαγμένα από ανθρώπινη σάρκα, όπως υπάρχουν βουλευτικά χαλιά που δεν είναι φτιαγμένα από τρίχες ανθρώπων που κάηκαν σε φούρνους». Όπως φάνηκε η βουλευτής του ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει το χαστούκι, λέγοντας μάλιστα ότι τη μελανιά που της προκάλεσε το κτύπημα του κ. Κασιδιάρη «την είχα είκοσι μέρες στο πρόσωπο».
***
Το πρόβλημα όμως που προέκυψε στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη είναι ότι βρέθηκαν δύο βουλευτές και ένας υφυπουργός της ΝΔ που ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία αν και η κομματική γραμμή ήταν εντελώς αντίθετη. Προς στιγμήν υπήρξε σκέψη να διαγραφούν οι βουλευτές αυτοί και να ξηλωθεί ο υφυπουργός από τη θέση του, πλην όμως τους άφησαν γιατί, όπως έλεγε ένας άλλος βουλευτής της ΝΔ, τους «απάλλαξαν από τη διαγραφή λόγω βλακείας». Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη και δεν διεγράφησαν, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι μεν Γραμματέας του κόμματος κ. Μ. Κεφαλογιάννης έλεγε ότι ψήφισε για να δώσει (άκουσον – άκουσον) μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη, ο δε υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης προτίμησε να μην πει τίποτα, προφανώς για να μη χειροτερέψει την κατάσταση εις βάρος του.
***
Τις πιο αστείες δικαιολογίες για ότι ψήφισαν υπέρ του κ. Κασιδιάρη τις είπαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Καράμπελας «δεν ήθελα να τον στείλουμε στο δικαστήριο και να αθωωθεί» και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος ψήφισε «παρών». Παραδέχθηκε ότι δεν παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και επειδή ψήφιζε συνήθως «παρών», ψήφισε «παρών» και για τον κ. Κασιδιάρη.
***
Ο κ. Μάκης Βορίδης πήρε χθες θέση και ξεκαθάρισε ότι «δεν με ενδιαφέρει ο Δήμος της Αθήνας» και δεν είχε σκοπό ποτέ να θέσει υποψηφιότητα. Τα έλεγε όλα αυτά στη Βουλή σε συναδέλφους του, που τον ρωτούσαν εάν αληθεύει ότι συναντήθηκε με τον κ. Ν. Κακλαμάνη για να συζητήσουν από κοινού το θέμα της υποψηφιότητας στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Το επιβεβαίωσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν το ενδιαφέρει και ούτε ζήτησε ποτέ να γίνει δήμαρχος.
***
Η κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ ήταν η κυρία επί της υποδοχής των γυναικών που είχε προσκαλέσει στο Πάρκο Ελευθερίας κυρίως για γνωριμία ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Τετάρτης (την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν και την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βασανιζόταν με την τρόικα) ό,τι καλύτερο στο γυναικείο φύλο είχε να επιδείξει έως τώρα το ΠαΣοΚ.
***
Αν εξαιρέσει κανείς τις (συνήθεις ύποπτες) που κατέφθασαν με τα δωδεκάποντα Christian Louboutin και τα πολύχρωμα Jimmy Choo (που στοιχίζουν πολύ περισσότερο από τον κατώτατο μισθό που θέλει να μας επιβάλει η τρόικα), το Πάρκο της Ελευθερίας γέμισε με νιάτα και απλά φορέματα και κυρίως γυναίκες με όρεξη για πολιτική συζήτηση. Κάτι που έκανε εντύπωση και στον μαγαζάτορα κ. Στέφανο που σε κάποια στιγ,η είπε στον κ. Βενιζέλο « Πρόεδρε βλέπω ότι υπάρουν μαργαριτάρια εδώ, υπάρχει πολύ ωραίος κόσμος και ωραίες γυναίκες».

***

Ο κ. Βενιζέλος φαινόταν χαλαρός και πανευτυχής, αφού από τραπέζι σε τραπέζι ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ, αναφέρθηκε στην τρόικα, στην πρόσφατη πρότασή του για την καταπολέμηση της ανεργίας. Τι ρωτούσαν οι γυναίκες; Τα πάντα για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, για το πότε ο Πρόεδρος βλέπει ανασχηματισμό και κυρίως για το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ.

***
Την πρώτη (μετά τις εκλογές) ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποιεί απόψε στο Σινέ Καραμεικός ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης και η κινητοποίηση που έγινε από το κόμμα ήτα εντυπωσιακή. Έχουν προσκληθεί οι πάντες από καλλιτέχνες, (όπως οι κκ. Ι. Μπέζος, Γ. Αρμένης) έως πρώην στελέχη του ΠαΣοΚ και της ευρύτερης Αριστεράς. Όπως, έμαθα ο κ. Κουβέλης θα κάνει έναν απολογισμό του κόμματός του, αλλά και του κυβερνητικού έργου, θα αναφερθεί στο σχέδιο ανασυγκρότησης της ΔΗΜΑΡ, θα μιλήσει για την τρόικα, αλλά και για τη διεθνή σκηνή.
***
Τι σχέση μπορεί έχει ο Πειραιάς με τη Νάξο, πλην της ακτοπλοϊκής σύνδεσης; Δείτε λοιπόν. Στις 26 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μαν. Μαργαρίτης, φίλα προσκείμενος στη Ν.Δ., κατ’ηργησε με μια απλή ανακοίνωση(!) τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νάξου Βαρσ. Συμεώνογλου, επειδή ο τελευταίος…τόλμησε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημαρχική παράταξη. Το ίδιο μαθαίνω έκανε και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος με την αντίστοιχη δημοτική κοινότητα. Αυτή είναι άλλη μια εξήγηση της καθυστέρησης απάντησης του υπουργείου Εσωτερικών ως προς τηνκατάφωρη παραβίαση του νόμου 4071/2012 (άρθρο 6 παρ. 16), αλλά και του πνεύματος του «Καλλικράτη» από κυβερνητικούς δημάρχους.
***
Είναι προφανές ότι οι δημοτικές αυτές κοινότητες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, αλλά το κυριότερο είναι η περιφρόνηση της νομιμότητας από το αρμόδιο υπουργείο που ψάχνει-όπως πληροφορούμαι-στρεψόδικους τρόπους περιγραφής του νόμου για να ικανοποιήσει την κομματική πελατεία και να καλύψει παράνομες πράξεις. Και αυτό αποπειράται να συμβεί παρά την πάγια εν προκειμένω θέση της αρμόδιας υπηρεσίας. Καημένη Αυτοδιοίκηση…