Στάση πληρωμών στο υφυπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο υφυπουργός κ. Άδ. Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να πάει στη Μυτιλήνη για να κόψει την πίτα του υπουργείου (διαθέτει και στη Μυτιλήνη το Ναυτιλίας νεοκλασικό κτίριο), επειδή δεν του εγκρίθηκε η δαπάνη μετάβασής του. Αντί να κόψει το εισιτήριο από την τσέπη του, προτίμησε να ακυρώσει το ταξίδι. Ποιος δεν ενέκρινε τη δαπάνη; Μα ο προϊστάμενός του υπουργός, όπως ο κ. Γεωργιάδης παραπονείται…

*******************
Μου λένε ότι επικράτησε καλό κλίμα στη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνάντηση συζήτησαν όλα τα καυτά θέματα ενόψει και της έλευσης της τρόικας και την πορεία του PSI, δηλαδή το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε στον κ. Βενιζέλο ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να είναι παρόντα και τα τρία κόμματα ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρότεινε μάλιστα να καταργηθούν τα αντικίνητρα και το μη μισθολογικό κόστος.

*********
Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση στον συνομιλητή της ήταν όταν η κυρία Μπακογιάννη του είπε σε κάποια στιγμή: «Νιώθω σαν να βρίσκομαι σ΄ ένα πύργο και να έρχεται το τσουνάμι κατά πάνω μας και να βλέπω από κάτω τους άλλους να κάνουν ηλιοθεραπεία και να αλείφονται με λάδι…»
*************

Υπάρχουν αργόμισθοι υπάλληλοι στο ΠαΣοΚ; Έρευνα θα δείξει ποιοι και σε ποιο τομέα εργάζονται. Πώς έχουν προσληφθεί όμως ουδείς ασχολείται, αφού το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν έχει προσληφθεί με το πολυδιαφημιζόμενο opengov. Μου λένε ότι σύζυγος στελέχους (πρωτοκλασάτου) είναι αποσπασμένη, εδώ και μερικά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, με μισθό περί τα 1.500 ευρώ το μήνα και δεν έχει εμφανισθεί ποτέ. Εάν είναι αλήθεια θα το δείξει η έρευνα.

******
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο αποχωρών Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον έως την Παρασκευή. Το Σάββατο άλλωστε έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και την ίδια ημέρα αρχίζει η κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Γιατί πήγε στο Λονδίνο; Από το ΠαΣοΚ δεν ανακοινώθηκε τίποτα, ούτε ειπώθηκε εάν θα έχει καμία συνάντηση. Το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι πήγε να δει την κόρη Μαργαρίτα που σπουδάζει εκεί.

*********
Ποιος είναι μισθός ενός εξωκοινοβουλευτικού υπουργού που μετέχει στην κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου; Ελάχιστοι το γνωρίζουν, όπως δεν το γνώριζε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Π. Καψής, που όταν ρωτήθηκε σε μία εκπομπή «ποια είναι αμοιβή του;» απήντησε «δεν το γνωρίζω, δεν το έχω ψάξει ακόμα». Μόλις τελείωσε η εκπομπή και πήγε στο γραφείο του, τον περίμενε ένα σημείωμα από συνάδελφό του εξωκοινοβουλευτικό υπουργό, «επιμελή στα καθήκοντά του», όπως τον αποκαλούν οι άλλοι υπουργοί: «Ο μισθός σου, όπως και ο δικός μου είναι 2.800 ευρώ μηνιαίως», πολύ λιγότερος από τον μισθό ενός κοινοβουλευτικού υπουργού και ασύγκριτα μικρότερος από τον μισθό ενός βουλευτή.