Με το που συμπληρώθηκαν 24 ώρες λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ άρχισαν τα όργανα. Το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου φορέα σε συνεδρίασή του σήμερα, Δευτέρα, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Γ. Προκοπάκη με την αιτιολογία της δυσλειτουργίας του ΔΣ. Ο ίδιος, όπως λέει και στο vima.gr, δεν θέλησε να την υποβάλει και πλέον τα καθήκοντά του θα ασκεί η αναπληρώτρια πρόεδρος της εταιρείας Κατερίνα Ευαγγελάκου.

«Μου ζητήθηκε να παραιτηθώ και εγώ τους είπα δεν παραιτούμαι» είπε στο vima.gr ο κ. Προκοπάκης. «Πείτε μου ποιο ήταν το λάθος που έκανα. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Διάβασα και εγώ αυτές τις φήμες και τις θεώρησα αστειότητες» τόνισε.

Ο κ. Προκοπάκης παραδέχεται ότι οι σχέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ το τελευταίο διάστημα «ήταν προβληματικές», γεγονός που αποδίδει στην προσπάθειά του να πατάξει παρατυπίες. Όπως εξηγεί, μάθαινε για ανάρμοστες σχέσεις μεταξύ εκπομπών και μελών των επιτροπών που τις ενέκριναν και όταν προσπαθούσε να βάλει φρένο αντιμετώπιζε έναν ιδιότυπο πόλεμο από άλλα μέλη του συμβουλίου.

«Είμαι πρόθυμος να γίνω ακόμα και Ιφιγένεια για την ομαλή λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, αλλά όχι να θυσιαστούμε εμείς για να παίρνουν κάποιοι εκπομπές και να εξυπηρετούνται μικροσυμφέροντα».

Στην επισήμανση ότι η απόφαση της απομάκρυνσής του μπορεί να είναι πολιτική, ο κ. Προκοπάκης λέει ότι δεν το πιστεύει και ότι αν είναι «είναι μικροπολιτική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα διαρρέονται πληροφορίες για σαρωτικές αλλαγές στη ΝΕΡΙΤ, ακόμα και σε υψηλότατα κλιμάκια, αλλά ως χρονικός ορίζοντας προσδιοριζόταν το διάστημα μετά τις εκλογές. Όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα…