Η ενδυματολόγος της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ» -που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Στιγκ Λάρσον- συνεργάζεται με την αλυσίδα καταστημάτων H&M για την δημιουργία μιας συλλογής εμπνευσμένης από την πρωταγωνίστρια Λίσμπεθ Σαλάντερ.

Η Τρις Σάμερβιλ που έντυσε την πρωταγωνίστρια Ρούνεϊ Μάρα στην ταινία, αποκάλυψε ότι άρπαξε την ευκαιρία να δώσει στο σκοτεινό στιλ της Λίσμπεθ Σαλάντερ μια «πιο ρεαλιστική αίσθηση» για την σουηδική φίρμα μόδας.

«Τα πετροπλυμένα υφάσματα και τα ξέφτια στις άκρες είναι από τα βασικά στοιχεία του στιλ της Σαλάντερ, επομένως και της εν λόγω συλλογής. Στην ταινία τα ρούχα της είναι αρκετά εκκεντρικά. Είναι πραγματικά πολύ φθαρμένα και βρόμικα, αλλά εμείς στην συλλογή μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πιο ρεαλιστική αίσθηση», ανέφερε η Τρις Σάμερβιλ στην ιστοσελίδα WWD.

Η Άννα Νόρλινγκ από το σχεδιαστικό τμήμα των H&M ανέφερε ότι η εταιρία ήθελε να κάνει τα ρούχα της Λίσμπεθ πιο κολακευτικά και θηλυκά.

«Μας ενέπνευσε πολύ το φιλμ και κυρίως το στάιλινγκ της Τρις, αλλά η συλλογή θα ήταν αυτή που είναι χωρίς την αισθητική και την στιλιστική σφραγίδα της H&M. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και ξέρω ότι το ίδιο αισθάνεται και η Τρις», πρόσθεσε.

Η συλλογή περιλαμβάνει σκουλαρίκια σε στιλ τράιμπαλ, δερμάτινα μπουφάν σε ξεπλυμένο μαύρο ή βαθύ κόκκινο, φούτερ με κουκούλα και μπότες με δαντέλα, δηλαδή τα αγαπημένα κομμάτια της εκκεντρικής ηρωίδας του Στιγκ Λάρσον.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία «The Girl with the Dragon Tattoo» του Ντέιβιντ Φίντσερ θα βγει στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και 12 Ιανουαρίου του 2012 στις Ελληνικές αίθουσες.