Εκανε τελικά την κίνησή της η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών για το Υγεία, καθώς το περασμένο Σάββατο κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο της MIG επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Διαγνωστικού & Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία Α.Ε.

Το τίμημα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 0,95 ευρώ ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, και είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το fund CVC (0,92 ευρώ ανά μετοχή). Η πρόταση υποστηρίζεται από το fund H.I.G.

«Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρείας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γ. Αποστολόπουλος Ηolding.

Mε σημερινή ανακοίνωσή της η MIG επιβεβαιώνει την πρόταση και αναφέρει πως θα την εξετάσει. Ειδικότερα η MIG επισημαίνει: Η MIG το Σάββατο, 30.6.2018 έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρία «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» («Αποστολόπουλος Συμμετοχών») πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Α.Ε.» («Υγεία») με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία. Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital International.

Η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία».

Το deal MIG – CVC, όπως είχε γίνει γνωστό με τη δεσμευτική προσφορά της εταιρείας Hellenic Healthcare, θυγατρική της CVC έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου αλλά αποφασίστηκε η παράταση λίγων ημερών προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τώρα όμως ήρθε η πρόταση της Αποστολόπουλος και τα δεδομένα αλλάζουν. Το CVC Capital Parnters προσέφερε 197,97 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου της MIG (70,38%), στο Υγεία, δηλαδή 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Η διαφορά σε σχέση με τα 0,95 ευρώ που προσφέρει η πλευρά Αποστολόπουλου δεν είναι μεγάλη (περίπου 7 εκατ.), καθώς η πρώτη προσφορά είναι δεσμευτική ενώ η δεύτερη απαιτεί due diligence. Από την άλλη πλευρά, η MIG έχει μετόχους και η διοίκησή της θα πρέπει να σταθμίσει και να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Εν αναμονή λοιπόν για το αν θα γίνει δεκτή η πρόταση της Αποστολόπουλος Holding από τη διοίκηση της MIG