«Το καλύτερο που περιμένουμε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα είναι μόνο μια ενδιάμεση αξιολόγηση» αναφέρει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικώνκληθείς να σχολιάσει τις προσδοκίες για το σημερινό EuroWorking Group πυο συνεδριάζει στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Μέτριες είναι οι προσδοκίες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για την σημερινή τηλεδιάσκεψη καθώς δεν περιμένουν παρά μόνο μια προσωρινή αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα, ενώ «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε ο Μάρτιν Γκιέγκερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σημερινό EWG συγκαλείται μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ομάδα των Βρυξελλών που διεξήχθησαν -όπως μεταφέρουν όλες οι πλευρές- σε καλό κλίμα.

Αθήνα και Βρυξέλλες συμφώνησαν ότι υπάρχει αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς και εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων στην Αθήνα.

Τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα λόγω του καθολικού Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψουν την Μεγάλη Τρίτη για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.