Η Microsoft είναι η πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία λογισμικού που ιδρύθηκε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Αλεν. Απασχολεί περί τους 100.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Ρέντμοντ της Πολιτείας Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα η Microsoft Hellas απασχολεί στο σύνολο 110 εργαζομένους και έχει διακριθεί πολλές φορές για το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν συστηματική αναγνώριση και επιβράβευση για την απόδοσή τους.
Η Microsoft, συνειδητοποιώντας τη σπουδαιότητα ύπαρξης ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, έχει υιοθετήσει ένα προοδευτικό και ιδιαίτερα καινοτόμο μοντέλο εργασίας, με ιδιαίτερα ευέλικτο ωράριο, το οποίο προσαρμόζουν οι εργαζόμενοι στις ανάγκες τους.
Στο μοντέρνο κτίριο της Microsoft Hellas, που διαθέτει πολλές διαφορετικές και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, κανένας εργαζόμενος δεν έχει δικό του γραφείο, αλλά μπορεί να εργάζεται σε όποιον χώρο θέλει μέσα ή έξω από την εταιρεία. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, η εταιρεία παρέχει στους εργαζομένους Ιnternet, laptop και έξυπνο κινητό τηλέφωνο και τους επιτρέπει να εργάζονται είτε από το σπίτι τους είτε από οποιονδήποτε άλλον χώρο επιθυμούν.
Tο 2014 περισσότεροι από 20 έλληνες εργαζόμενοι συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου 15.000 άτομα από όλον τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη στρατηγική της εταιρείας από τον ίδιο τον πρόεδρό της. Παράλληλα 24 έλληνες εργαζόμενοι ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε και έλαβαν αναγνώριση με πολλαπλά βραβεία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για περαιτέρω ανάπτυξη των εργαζομένων η Microsoft Hellas δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους της να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδικευμένα στις ανάγκες τους, μαθήματα ξένων γλωσσών (70% κάλυψη) αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές (50% κάλυψη) προκειμένου να ενδυναμώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
Ανάμεσα στις παροχές συγκαταλέγονται ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, μηνιαία επιδότηση για γεύμα, 20λεπτο μασάζ δύο φορές την εβδομάδα στον χώρο εργασίας, μαθήματα πιλάτες, 10 ποδήλατα διαθέσιμα για βόλτα, χρηματοδότηση γυμναστηρίου, δώρο Χριστουγέννων κ.τ.λ.
Χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, αμεσότητα στις σχέσεις, κουλτούρα και συνθήκες συνεργασίας είναι τα χαρακτηριστικά της Microsoft. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εταιρείας έχει κανείς τη δυνατότητα να χαλαρώσει παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι στο XboX.
Το αποκριάτικο πάρτι των παιδιών ή η χριστουγεννιάτικη γιορτή σε μπαρ με live συγκρότημα και οι διάφορες team building συναντήσεις εκτός Αθηνών αποδεικνύουν ότι για την εταιρεία οι συναδελφικές σχέσεις αποτελούν προτεραιότητα.
Εκτός από τη δωρεάν προσφορά προϊόντων της η Microsoft Hellas παροτρύνει ενεργά τους εργαζομένους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις για λογαριασμό μη κερδοσκοπικών οργανισμών προσφέροντας στους εργαζομένους τρεις ημέρες άδεια μετ’ αποδοχών για εθελοντική εργασία.


ΜΑΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
The «Νew World of Work»

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Microsoft Ελλάς διακρίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό Best Workplaces. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση την οποία οφείλουμε κυρίως στους ανθρώπους μας που καθημερινά συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, διατηρώντας αναλλοίωτες τις αξίες της εταιρείας, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ανοιχτή επικοινωνία.
Εχοντας υιοθετήσει το πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας «Νew World of Work», αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και τις δυνατότητες των ανθρώπων. Ο νέος τρόπος εργασίας δίνει την απαραίτητη ευελιξία στους ανθρώπους μας να επιλέγουν καθημερινά τον τρόπο και τον τόπο εργασίας τους, συνδυάζοντας τις ανάγκες της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής. Η φυσική παρουσία στο γραφείο παύει πλέον να είναι προαπαιτούμενο της παραγωγικότητας. Αντιθέτως, η παραγωγικότητα ενισχύεται σημαντικά.
Στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου, τροποποιήσαμε το κτίριο δημιουργώντας έξυπνους χώρους που εμπνέουν τους ανθρώπους μας να εργάζονται πιο δημιουργικά και αποδοτικά από οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν.
Ο ενιαίος χώρος εργασίας (open space) επιτρέπει την άμεση επαφή με τα στελέχη της διοικητικής ομάδας και ενδυναμώνει τις σχέσεις των εργαζομένων. Ο διάλογος και η ανοιχτή επικοινωνία ενισχύονται επιπρόσθετα μέσω των εργαλείων εταιρικής κοινωνικής δικτύωσης.
Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, οφείλουμε να προάγουμε την καινοτομία, όχι μόνο στα προϊόντα μας, αλλά και στον τρόπο σκέψης και δράσης μας. Στόχος μας λοιπόν είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον εργασίας, το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης των ανθρώπων μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ