Με μεγάλη υπερκάλυψη, πάνω από 2 φορές, ολοκληρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με τη ζήτηση από το εξωτερικό να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα στη συνδυασμένη προσφορά που έληξε την Τρίτη.

Με βάση ορισμένες πληροφορίες, το ποσό που προσφέρθηκε συνολικά για την έκδοση των 2,86 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 7 δισ. ευρώ, ενώ η τιμή διάθεσης των μετοχών θα κλείσει στα 0,31 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερα σε σχέση με την ελάχιστη τιμή των 0,30 ευρώ που είχε ορίσει η διοίκηση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το 47% της έκδοσης, 1,33 δισ. ευρώ, καλύφθηκε από τη βασική ομάδα επενδυτών, στην οποία επικεφαλής είναι το Fairfax, η οποία προχώρησε τη Δευτέρα στην αύξηση του τιμήματος που προσφέρει στα 0,31 ευρώ ανά μετοχή από 0,30 ευρώ με βάση την αρχική συμφωνία.

Τα υπόλοιπα 1,53 δισ. ευρώ καλύφθηκαν μέσω της συνδυασμένης προσφοράς που έληξε σήμερα. Η τράπεζα αναμένεται να εκδώσει εντός ολίγου σχετική ανακοίνωση, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για την προσφορά μετοχών αναμένονται την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 η διαδικασία της διεθνούς και δημόσιας προφοράς της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank, και η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Μαϊου 2014.

Η Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών στην οποία περιλαμβάνονται οι Fairfax, Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, Mackenzie, και Brookfield συμφώνησε από τη Δευτέρα να αναπροσαρμόσει την τιμή ανά νέα προσφερόμενη μετοχή στα €0.31 από €0.30 επιβεβαιώνοντας τη δεσμευτική προσφορά συνολικού ύψους €1.332 εκ. το δε βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε τρεις φορές στην τιμή αυτή.

Η κα Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δήλωσε:

“Η ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Τράπεζα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα.

H ισχυρή υποστήριξη και συμμετοχή που εκφράστηκε από τη διεθνή και ελληνική επενδυτική κοινότητα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να καλωσορίσουμε τους νέους μετόχους.

Το υψηλό επίπεδο της ποιότητας και της ζήτησης καθώς και η συμμετοχή μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών, διεθνών κρατικών επενδυτικών ταμείων και της Ομάδας Θεσμικών Επενδυτών είναι εντυπωσιακή.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της Eurobank για τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή τους σε αυτό το σημαντικό έργο και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία.»

Η Lazard Frères ήταν ο χρηματο-οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ και οι εκθέσεις αποτίμησης, που προβλέπονται από το νόμο, παρασχέθηκαν από την Lazard Frères και τη Morgan Stanley.