H ελληνική εταιρεία ελέγχει το 2% της παγκόσμιας παραγωγής ανελκυστήρων με 10.000 μονάδες τον χρόνο.
H εταιρεία παραγωγής και εµπορίας ανελκυστήρων Kleemann είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που διατήρησε το γερμανικό όνομα καθώς ο ιδρυτής της και βασικός μέτοχος κ. Ν. Κουκούντζος τη δημιούργησε το 1983 µε την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της γερμανικής Kleemann Hubtechnik GmbH.
Η Kleemann κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, αφού κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων παγκοσμίως.
Ηγεμονικό μερίδιο αγοράς


Στην εσωτερική αγορά το μερίδιο αγοράς της Kleemann είναι ηγεμονικό –ξεπερνά το 70% –αλλά η οικονομική κρίση και η πτώση της οικοδομής υποχρέωσαν τη διοίκηση να αναζητήσει νέες αγορές.
Η διοικητική ομάδα απέδειξε ότι έχει αυξημένα αντανακλαστικά και πλέον οι διεθνείς πωλήσεις του ομίλου ανέρχονται στο 81% του κύκλου εργασιών από 76% το 2012 και 60% το 2010. Η Kleemann έχει παρουσία σε 90 χώρες, ενώ οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες στην Κίνα και στη Σερβία που ξεκίνησαν πρόσφατα τη λειτουργία τους ενισχύουν την παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου. Τα δύο εργοστάσια παράγουν εξαρτήματα ανελκυστήρων και λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις βασικές παραγωγικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Ανεβάζει την… αστική τάξη


Στην Κίνα καταγράφεται ραγδαία άνοδος της αστικής τάξης και η ανοικοδόμηση ιδίως στην περιοχή της Σανγκάης όπου λειτουργεί η µμονάδα της εταιρείας είναι εντυπωσιακή.
H εταιρεία επένδυσε 5 εκατ. ευρώ για να στήσει τον πρώτο πύργο δοκιµών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο µμεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς. Η επέκταση σε νέες αγορές και η ανάγκη τοποθέτησης ασανσέρ σε ψηλότερα κτίρια σε σχέση µε τις ως τώρα δραστηριότητες της εταιρείας υποχρέωσαν τη διοίκηση να δροµολογήσει την κατασκευή πιο γρήγορων ασανσέρ. Ο πύργος προσφέρει τη δυνατότητα δοκιµών σε ανελκυστήρες µε µμεγάλες ταχύτητες, σε πρώτη φάση ως 6 µμέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Στο 9μηνο του 2013 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 61,9 εκατ. ευρώ από 60,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων είναι σημαντικά αυξημένα, στα 4 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (περιθώριο 6,5%, έναντι 1,2% πέρυσι).

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,8 εκατ. ευρώ, από 0,1 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2012.
Στον όμιλο απασχολούνται 944 εργαζόμενοι, έναντι 853 το 2012.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ