Κορυφαία εταιρεία αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, η Diageo έχει πάθος για τον καταναλωτή, προωθεί την αμοιβαία εκτίμηση και την υπερηφάνεια και προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνεται. Σε δύσκολους καιρούς, η εταιρεία εμψυχώνει τους ανθρώπους της με μηνύματα αισιοδοξίας από συναδέλφους του εξωτερικού αλλά και με την εντυπωσιακή καμπάνια της ομάδας Johnnie Walker «Keep Walking, Greece», που παρότρυνε όλη την Ελλάδα να συνεχίσει να βαδίζει μπροστά και να ονειρεύεται.
Ως πρωτοπόρο εργασιακό περιβάλλον που εμπνέει τους ανθρώπους της, η Diageo επιβραβεύει για το έργο και την προσφορά τους εργαζομένους της και κάθε επιτυχία κοινοποιείται και αναγνωρίζεται. Ενα από τα πιο γνωστά βραβεία είναι το Diageo Star, το οποίο βασίζεται στις δεξιότητες που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο του θεσμού, κάθε εργαζόμενος μπορεί να προτείνει έναν συνάδελφο ή μια ομάδα που θεωρεί ότι έχει επιδείξει εξαιρετικές δεξιότητες και στη συνέχεια οι επικεφαλής των τμημάτων ψηφίζουν τους έξι συναδέλφους τους που θεωρούν ότι έκαναν τη μεγαλύτερη διαφορά. Οι Diageo Stars βραβεύονται κάθε τρίμηνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εργαζομένων.
Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα αναγνώρισης Heroes, το οποίο αφορά τα τμήματα Finance και HR και βραβεύει με χρηματικό έπαθλο ομάδες ή εργαζομένους για την άριστη εφαρμογή των εταιρικών πολιτικών, τις προσωπικές τους επιδόσεις και τις πρωτότυπες ιδέες τους. Επίσης, το πρόγραμμα Supply Chain Performance Tracking, το οποίο επιβραβεύει άτομα και ομάδες για την απόδοσή τους και προωθεί τις καλύτερες πρακτικές σε όλη την εταιρεία. Εφέτος η ελληνική ομάδα απέσπασε το πανευρωπαϊκό βραβείο και είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Βενετία για τρεις ημέρες. Η εταιρεία δεν ξεχνά να επιβραβεύσει και την πολυετή παραμονή και αφοσίωση των ανθρώπων της με συμβολικά δώρα τα οποία δίνονται στο ετήσιο συνέδριο εργαζομένων.
Ενδιαφερόμενη για τη διαρκή ανάπτυξη των εργαζομένων της, η Diageo παρέχει επιδοτήσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα. Προσφέρει μεταξύ άλλων προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης με στόχο να βοηθήσει τους εργαζομένους της να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις.
Η Diageo θέλοντας να αναπτύξει το αίσθημα της συντροφικότητας αναζητεί ευκαιρίες για ομαδικές εξόδους, ώστε να γιορτάσουν οι άνθρωποί της τις επιτυχίες, να καλωσορίσουν έναν νέο συνάδελφο ή να αποχαιρετήσουν κάποιον που αποχωρεί με party έκπληξη. Κάθε χρόνο διοργανώνονται επίσης χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή με δώρα για τα παιδιά και ετήσια κοπή πίτας με δώρα ταξίδια, κινητά κ.ά. Η συμμετοχική κουλτούρα ενισχύεται επιπλέον με τη συμμετοχή εργαζομένων στο λανσάρισμα των προϊόντων και στα events της εταιρείας.
Τέλος, μια ημέρα κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους για κάποιον σκοπό. Το 2012 οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τα μέλη της Λέσχης Ενηλίκων της Εταιρείας Σπαστικών, επισκέφτηκαν το φράγμα του Μαραθώνα και το Ιστορικό Μουσείο προκειμένου να γνωρίσουν περισσότερα για την ιστορία της περιοχής. Αντίστοιχα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε δενδροφύτευση αστικού πράσινου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ιωάννα Βλαχάκη, HR Director στην εταιρεία Diageo Hellas:
«Aναζητούμε τρόπους να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι«
Η Diageo έχει ένα σύστημα αξιών στην καρδιά του οποίου βρίσκονται οι άνθρωποί μας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπτυχθούν, να είναι δημιουργικοί και να νιώθουν ικανοποίηση και αναγνώριση. Ενας σημαντικός λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι διακριθήκαμε είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη γνώμη των ανθρώπων μας για το πώς αξιολογούν το εργασιακό περιβάλλον. Αναλύουμε τα αποτελέσματα του BestWorkplace, αλλά και της ετήσιας έρευνας αξιών που διεξάγουμε, προκειμένου να κάνουμε μια σειρά από δράσεις. Μέσα από αυτό το feedback και μέσα από μια κουλτούρα ανοιχτής επικοινωνίας, αναζητούμε τρόπους να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Ενα τέτοιο παράδειγμα είχαμε και εφέτος στο ετήσιο συνέδριο όπου θέσαμε σε ομάδες εργαζομένων ζητήματα σχετικά με το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον.
Η κρίση έχει σαφώς επηρεάσει τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Οι άνθρωποί μας, με το ταλέντο τους, κράτησαν την εταιρεία ανθεκτική μέσα στην κρίση, διατηρώντας και ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά. Εχουμε δώσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην ομαδική προσπάθεια, στον καλό συντονισμό μεταξύ όλων των τμημάτων, αλλά και στο να λαμβάνουμε με προσοχή όλα τα μηνύματα της αγοράς.
Η Diageo έχει στόχο να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά και με την πολιτική της να στηρίξει τους πελάτες της και τους καταναλωτές, οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση. Παρά το περιβάλλον της ύφεσης συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, με την εισαγωγή στην ελληνική αγορά νέων προϊόντων. Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού επενδύουμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων των ανθρώπων μας, οι οποίοι πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν την εταιρεία σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ