H εταιρεία Διαμαντής Μασούτης αποτελείται σήμερα από μια αναπτυσσόμενη αλυσίδα 224 σουπερμάρκετ, 19 Cash&Carry, 3 πρατηρίων βενζίνης και ενός συνεδριακού κέντρου στη Βόρεια Ελλάδα ενώ απασχολεί περίπου 6.000 υπαλλήλους.
Αναλογιζόμενοι την πορεία της από το 1976 ως σήμερα, αποτελεί παράδειγμα και στοιχείο υπερηφάνειας για την ελληνική πραγματικότητα. Η εταιρεία προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανέλιξης εργαζομένων εκ των έσω με πολλά έμπρακτα παραδείγματα, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι σέβεται την προσφορά των εργαζομένων της και συνεργάζεται μαζί τους ως τη συνταξιοδότησή τους. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι που ξεκίνησαν από χαμηλές βαθμίδες (εργάτες αποθήκης, πωλητές, πωλήτριες), ακόμη και άτομα που πήγαν να κάνουν την πρακτική τους, εξελίχθηκαν σε προϊσταμένους τμημάτων, υποδιευθυντές, διευθυντές, περιφερειακούς διευθυντές, υπεύθυνους αγορών ως και διευθυντές πωλήσεων, προμηθειών και marketing.
Σε όσους εργαζομένους κλείνουν 15 χρόνια η εταιρεία δίνει ρολόι χειρός στη γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η προσφερόμενη δε εκπαίδευση περιλαμβάνει μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, μαθήματα υπολογιστών κ.ά. Παράλληλα διοργανώνονται σεμινάρια ανάπτυξης της ομαδικότητας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Πήλιο, Κρήτη, Χαλκιδική, Πιερία, Καστοριά κ.ά.
Λειτουργώντας στο πλαίσιο μιας μεγάλης οικογένειας, σε περιπτώσεις ανάγκης υποστηρίζει τους εργαζομένους της υλικά και ηθικά. Η εταιρεία δίνει πάντα προτεραιότητα στις προσλήψεις σε μέλη των οικογενειών των εργαζομένων της. Παρ’ όλη την οικονομική κρίση και το συνολικό πάγωμα των μισθών που επικρατεί στην αγορά, η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις μισθών διευθυντών και υποδιευθυντών, ενώ στο υπόλοιπο προσωπικό δεν εφαρμόστηκαν οι μειώσεις που προέβλεπε η ΣΣΕ. Η εταιρεία προσπαθεί να αναδείξει τα αθλητικά ιδεώδη στους εργαζομένους ενισχύοντας έτσι τους συναδελφικούς δεσμούς αλλά και την προσωπική ευεξία συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ που οργανώνει ο αθλητικός σύνδεσμος εργαζομένων Θεσ/νίκης (ΑΣΕΘ) –με πολύ καλά μάλιστα αποτελέσματα των ομάδων και στα δύο αθλήματα.
Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, έχει υποστηρίξει δραστηριότητες όπως: συμμετοχή στα Παντοπωλεία Αγάπης και καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων εντός των καταστημάτων, αναδασώσεις και δεντροφυτεύσεις με τον Αρκτούρο, καθαρισμοί ακτών. Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος έχει δημιουργήσει δύο πράσινα καταστήματα στην Καστοριά και στη Λάρισα. Τον Μάρτιο του 2012, σε συνεργασία με εταιρεία κατασκευής ξυριστικών συσκευών και με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, διοργανώθηκε εκδήλωση με στόχο να κατακτήσει το βραβείο Γκίνες όπου 2.150 άνδρες ξυρίστηκαν ταυτόχρονα. Μέσα από αυτή την εκδήλωση, η εταιρεία πέτυχε τον αρχικό στόχο, που ήταν η προσφορά σημαντικής οικονομικής βοήθειας στα παιδιά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.
Σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον, όπως λένε οι εργαζόμενοι «το αίσθημα ασφάλειας είναι κάτι το μοναδικό, όχι μόνο τώρα, την εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά και πριν που τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου τη διοίκηση της εταιρείας. Εύχομαι να μιμηθούν και άλλοι επιχειρηματίες τον όμιλο Δ. Μασούτη. Εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ πολύ. Να τον έχει ο Θεός πάντα καλά τον ίδιο και τη μεγάλη οικογένεια που έφτιαξε».

Θωμάς Χρήστου, διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων στην εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ:
«Υπερηφάνεια, εμπιστοσύνη και στενοί δεσμοί με την εταιρεία
«
Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που από το 1976 αναπτύσσεται με επιτυχία στον χώρο του ελληνικού λιανικού εμπορίου. Σήμερα έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα.
Με περίπου 5.900 εργαζομένους καταφέρνει να διατηρεί τον οικογενειακό χαρακτήρα της και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στην εταιρεία και στους ανθρώπους της.
Η υπερηφάνεια, η εμπιστοσύνη και οι στενοί δεσμοί που έχουν οι εργαζόμενοι με την εταιρεία έχουν αποτυπωθεί πλήρως στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2013, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κατατάσσει μεταξύ των 10 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Οι μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η οικονομική κρίση δυνάμωσαν περισσότερο τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους μας καθώς δεν προβήκαμε σε περικοπές θέσεων εργασίας αλλά ούτε και σε μειώσεις αποδοχών. Η εταιρεία μας μέσω της έρευνας απόψεων των εργαζομένων αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους.
Εχοντας ως οδηγό το ήθος και την προσωπικότητα του ιδρυτή της εταιρείας κ. Διαμαντή Μασούτη αλλά και των άξιων συνεχιστών του έργου του, των παιδιών του, οι εργαζόμενοι εμπνέονται έτσι ώστε να εργάζονται με επαγγελματισμό και συλλογικότητα.
Με βήματα σταθερά και προσεκτικά η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της με νέα καταστήματα και συνεπώς νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας όσο είναι δυνατόν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης του 2013, θα δημιουργήσουμε επτά νέα καταστήματα.
Το βραβείο ανήκει σε όλους τους ανθρώπους μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και μας δείχνουν πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Εκ μέρους της διοίκησης ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους ανθρώπους μας που αποτελούν την κινητήρια δύναμή μας και μας οδήγησαν για μία ακόμη φορά σε μια σημαντική διάκριση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ